Svendborg Erhvervsskoles nye direktør, Allan Kruse, slår fast, at skolens image skal løftes, hvis der skal lokkes flere elever til

Svendborg Erhvervsskole skiftede i fjor direktøren ud, efter eleverne havde klaget over direktionen til Undervisningsministeriet, og tidligere på året viste trivselsundersøgelse, at den var helt galt med arbejdsmiljøet.

Nu har Allan Kruse siddet i direktørstolen i en måned, og trods det forgangne års turbulens mener han, at skolen er i god forfatning.

- Man kunne godt tro, at skolen nærmest lå i ruiner, når man ser på, hvad den har været igennem, det seneste års tid, men det er langt fra tilfældet. Jeg fornemmer en masse gejst, engagement og glæde blandt både de ansatte og eleverne. Men det er klart, at der er nogle ting, vi skal arbejde med. Trivselsundersøgelsen taler et meget tydeligt sprog, og skolens image har det ikke godt. Det skal vi have gjort noget ved, understreger han og tilføjer, at det ikke løses hen over en nat.

- Den slags kræver et sejt træk. Vi skal forbedre vores image, og vi skal blive bedre til at tiltrække elever. Det sidste gør vi bedst ved at fortælle om de ting, vi er gode til. Den slags ting tager tid, og vi kan se, at vi samlet set har færre elever end de erhvervsskoler, vi kan sammenligne os med. Jeg tror og håber, at vi i løbet af tre-fire år kan løfte elevtallet, så vi ikke længere ligger under gennemsnittet. Samtidig skal vi også evne at holde kvalitetsniveauet højt. Det er blandt andet derfor, det er et sejt træk, understreger Allan Kruse.

Læs mere i Fyns Amts Avis søndag

  • Af: