En detalje i en retssag fra Midtfyn betyder, at masser af hverdagsknive er ulovlige

Pas på med at tage en flaske rosé og en proptrækker med på stranden. I hvert fald hvis proptrækkeren indeholder en lille kniv til at skære folien af flasken.

En detalje i en retssag fra Midtfyn har med èt gjort alle foldeknive, som kan åbnes med en hånd, ulovlige - deriblandt tjenerværktøjer.

Jagt- og fiskeributikken, Michaels Jagt og Fiskeri i Svendborg, har på baggrund af sagen fra Midtfyn fået ryddet hele butikken for foldeknive, og ejerne er tilmed blevet præsenteret for en bøde på 100.000 kroner. Den har de nægtet at betale, og derfor ender forretningen nu i retten.

Danmarks Jægerforbund forsøger at få politikerne i tale og får ændret våbenlovens afsnit om knive.

- Det er fuldstændig grotesk, at man på denne her måde kriminaliserer helt almindelige danskere, siger Claus Lind Christensen, formand for jægerforbundet.

Våbenloven - herunder bestemmelserne om knive - blev revideret i 2012 efter en lang række sager om knive i nattelivet. Ændringer har også ramt fiskere og jægere - og altså helt almindelige danskere med en lommekniv.

Karina Lorentzen (SF), formand for Folketingets Retsudvalg, mener, at lovgivningen bør ændres, så den ikke rammer håndværkere, fiskere og jægere.

- Hvis det ikke kan lade sig gøre, så må vi som minimum lave en informationskampagne og en frit lejde-aktion, så fiskere og jægere kan aflevere deres ulovlige knive, siger hun.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis torsdag

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
24
Se video: Lystfiskerforretning ryddet for lommeknive

Se video: Lystfiskerforretning ryddet for lommeknive

16
Knivsag: Politisk hjælp til våbenhandler

Knivsag: Politisk hjælp til våbenhandler

9
Knivforening: Man kan gøre halvdelen af befolkningen kriminel

Knivforening: Man kan gøre halvdelen af befolkningen kriminel