Når sæsonen bliver skudt i gang, er Tåsinge Tennisklub sandsynligvis selvforsynende med el og vand

Tåsinge Tennisklub er tæt på at realisere en drøm.

Ved udgangen af 2015 fik den seks år gamle klub i Vindeby tilsagn om et kommunalt tilskud på 84.000 kroner, og nu har klubben så fået yderligere en check - som lyder på 50.000 kroner og kommer fra Fionia Fonden.

Ifølge klubbens sekretær, Thyge Christensen skal pengene bruges til grøn omstilling.

Klubben har hidtil vandet de røde tennisbaner med drikkevand direkte fra vandværket, men de tider skal være forbi.

- Vi synes, det er forkert at bruge vand på den måde, og derfor vil vi nu samle regnvandet i en stor tank under jorden, fortæller han.

Vandet skal så bruges til banerne, og det løber ikke derop af sig selv.

Der skal pumper til - men på el-værket behøver de nu ikke triumfere af dén grund.

- Vi monterer solceller, og strømmen, som vi lagrer på batterier, skal drive pumperne og alt andet, der kræver el, siger Thyge Christensen.

Projektet er budgetteret til at koste 168.000 kroner, og dermed mangler der stadig et lille stykke - helt præcist 34.000 kroner.

Men i tennisklubben tror de på, at en ansøgning til den nystiftede Fonden Sydfyns Elforsyning vil klare sagen.

- Jeg vil anse det for at være meget realistisk, at alt er på plads, når vi har standerhejsning den 1. maj, siger Thyge Christensen.

Læs mere i Fyns Amts Avis mandag.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.