Derfor sker der ikke noget på Nordre Skole-grunden: Borgen-byggeri er forsinket

Nordre Skole blev pillet ned i god tid for at undgå yderligere forfald. Der kommer først til at ske noget på grunden om et lille års tid. Foto: Gitte Gedde

Derfor sker der ikke noget på Nordre Skole-grunden: Borgen-byggeri er forsinket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De første lejligheder på Borgen - den tidligere Nordre Skole - forventes først at blive klar til indflytning i 2020 - cirka et halvt år senere, end først antaget, og årsagen skal findes i en lang proces med udarbejdelse af lokalplanen.

Svendborg: Siden nedrivningen af Nordre skole i foråret har der været helt stille og øde på grunden på Mølmarksvej. Det var forventet, at der skulle tages første spadestik her i eftersommeren, men så langt er man ikke endnu. Det skyldes især, at den kommunale proces med godkendelse af lokalplan og støttetilsagn trak længere ud, end forventet.

Det fortæller projektudviklingschef Karsten Pedersen, Domea, der sammen med BSB og Vandkunsten står for byggeprojektet.

- Når der ikke sker noget på grunden, er det fordi vi fik lov til at rive skolebygningen ned meget tidligt. Det ville vi gerne for at sikre den mod mere hærværk og forfald. Men derfra har vi ventet på, at byrådet skulle vedtage lokalplanen, og det skete først lige inden sommerferien. Der gik lidt længere tid, end vi havde forventet, og det betød også, at vi først fik støttetilsagn lige omkring santkhans. Så først da kunne vi begynde at projektere, siger han.

Nu er arkitekter og ingeniører begyndt at projektere, og der bliver løbende holdt byggeudvalgsmøder.

- Vi vil selvfølgelig gerne have det hele til at gå lidt hurtigere, men det er kompliceret. Jeg regner med, at projektet er klar i marts 2019, at vi kan sende det i EU-licitation i april og lægge et endeligt budget i maj. Og så tror jeg på, at byrådet kan nå at godkende det hele inden sommerferien, siger Karsten Pedersen.

Borgen
BSB Svendborg og Domea købte i samarbejde med Vandkunsten Nordre Skole for 18,8 millioner kroner i foråret 2017, og Borgen var forventet færdig i slutningen af 2019 eller begyndelsen af 2020. Nu regner man med et halvt års forsinkelse.Borgen, som kommer til at indeholde 116 lejeboliger i forskellige størrelser plus et supermarked.

Lang venteliste

Lykkes det, vil spaden kunne sættes i jorden om et lille års tid.

- Derefter skal vi nok bruge 14-15 måneder på at bygge, men vi gør det i etaper, sådan at de første kan flytte ind sidst på foråret 2020. De næste i sommeren og de sidste i efteråret. Alt ialt vil det nok tage et halvt års tid længere, end først beregnet.

Prismæssigt forventer Karsten Pedersen ikke, at byggeprojektet vil blive dyrere.

- Vi kan regulere budgettet med mindre end to procent, så det får ikke den store indflydelse. Til gengæld er håndværkere lige nu lidt dyrere, fordi de har meget at lave. Vi kan jo håbe på, at de er billigere til næste år, så vi får lidt mere for pengene.

Karsten Pedersen fortæller, at der er stor søgning til boligerne. 722 er på venteliste, og det mener han er rigeligt til, at alle boliger kan lejes ud fra starten.

Derfor sker der ikke noget på Nordre Skole-grunden: Borgen-byggeri er forsinket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce