Tre mænd blev anholdt for narkopåvirket kørsel efter mindre biljagt på Landevejen i Oure.

Oure: En mindre biljagt udspillede sig natten til onsdag i Oure og skulle vise sig at blive begyndelsen på en lidt hektisk nat og morgen for politiet i Svendborg.

Det oplyser kriminalassistent Steen Foged fra lokalpolitiet.

Det hele begynder, da en patrulje klokken 02.45 vil standse en personbil på Landevejen i Oure. Føreren af bilen er umiddelbart ikke interesseret i at holde ind til en snak med politiet, så han forsøger at køre fra politiet, hvilket resulterer i en biljagt over en halv kilometer, indtil bilen pludselig standser.

- Så stiger føreren ud af bilen og løber over mod Oure Idrætsefterskole, mens passageren springer over i førersiden og kører af sted, siger Steen Foged.

Biljagten fortsætter således, men denne gang kun 200 meter. Her lykkes det patruljen med horn og blink at få føreren til at holde ind til siden, og efter et nærmere kig på manden bag rattet viser det sig, at han er påvirket af narko, i besiddelse af kokain og uden kørekort.

Manden bliver anholdt og taget med på sygehuset til en blodprøve. Men jagten stopper ikke her.

- For patruljen er jo stadig interesseret i at få fat på ham, der stak af, siger Steen Foged.

Derfor bliver en hundepatrulje tilkaldt, og kort efter lykkes det hundene at finde frem til manden, der stak af fra bilen. Manden, viser det sig, er efterlyst til afsoning af en fængselsdom, og da han også har kørt bilen, bliver også han sendt på sygehuset til en blodprøve.

Men inden politiet når så langt, dukker en tredje mand op på stedet. Også han er påvirket af narko og kommer ligesom de to andre anholdte en tur på sygehuset til en blodprøve.

Her bliver de alle tre løbende løsladt fra i løbet af den tidlige morgen, men der går kun knap to timer fra løsladelsen, før den ene af dem bliver anholdt igen af en morgenpatrulje. Manden, den tredje anholdte fra om natten, kommer denne gang kørende på en knallert, og da han stadig er påvirket af narko, bliver han anholdt nok en gang, men dog løsladt kort efter igen.

Alle tre kan nu afvente en melding om det retslige efterspil. Manden, der stak af til fods, er dog allerede sendt i fængsel til den afsoning, han var efterlyst til.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.

Mere om emnet

Se alle
Patrulje havde travlt: Seks sigtelser i de sene nattetimer

Patrulje havde travlt: Seks sigtelser i de sene nattetimer

23-årig taget med kokain på natklub

23-årig taget med kokain på natklub

Bilist i besiddelse af narko

Bilist i besiddelse af narko