Aabo Maleanlæg har mistet sin største kunde - Rusland. Alligevel er der fremgang over hele linjen i firmaet.

I nær fremtid dumper der en byggeansøgning ind hos Svendborg Kommune.

Den kommer fra E. Aabo Andersen, som producerer maleanlæg og har planer om at bygge 800 kvadratmeter lagerhal til produktionsbygningerne på Finlandsvej i Tved.

- Vi skal ikke brokke os. Absolut ikke, fortæller Claus Aabo Andersen, der er direktør i og ejer af virksomheden.

Siden 2014 har han ansat 14 medarbejdere, og dermed tjener 42 sjæle til dagen og vejen i firmaet.

Dertil skal lægges, at de senere år har budt på overskud i millionklassen, og at omsætningen steg med fem procent sidste år og forventes at stige med yderligere 10 procent i år.

Det kan man godt studse over.

Det går nemlig skidt i Rusland, som i årene 2011-2013 tegnede sig for halvdelen af E. Aabo Andersens omsætning.

- Dollaren og euroen er steget i værdi, mens rublen er faldet til det halve, og det betyder, at det russiske marked er ude af ligningen p.t. Vi sælger simpelthen ingenting til dem, siger Claus Aabo Andersen, som også beretter, at en heldig hånd i 2014 har æren for, at virksomheden alligevel har medvind.

- Vi var slet ikke i Polen, så i sommeren 2014 tog vi en hurtig beslutning og ansatte en sælger, der skulle få os ind på markedet der. Og det gav afkast nærmest fra dag ét, siger Claus Aabo Andersen.

Samtidig er det lykkedes at få hul igennem til markederne i Estland, Letland og Litauen, ligesom også Tjekkiet og Mellemøsten er kommet med.

Dertil skal så lægges, at der er endnu uopdyrket potentiale i Mexico og Brasilien, som Aabo Andersen har tænkt sig at kaste sig over i en ikke så fjern fremtid.

Så alt i alt ser det lyst ud.

- Man skal passe på, hvad man siger, men vi ved i hvert fald godt, hvad vi skal lave resten af året, siger Claus Aabo Andersen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.