Fredag kom Regions Syddanmarks direktion med forslaget om at lukke fødegangen på Svendborg Sygehus, som ellers først var planlagt lukket i 2021.

Samme dag opstod Facebookgruppen ”Stop lukning af fødeafdeling på Svendborg Sygehus”, som mandag rundede 6351 medlemmer, og nu kommer den første fysiske demonstration mod regionens spareplaner.

Lørdagens demonstration er dog ikke arrangeret af Facebookgruppen, men af andre sydfynske borgere.Byrådsmedlem i Svendborg, Bo Hansen (S), er en af initiativtagerne.

Han understreger, at der ikke er tale om et socialdemokratisk arrangement, men et arrangement med en fælles sag i fokus.

- Det her går på tvært af partiskæl. Det er ikke partierne eller politikerne, der er vigtige, men sagen, og den er fælles for Sydfyn. Man kan sige, at det er folket, der er arrangører, siger Bo Hansen.

Han opfordrer derfor alle fra Sydfyn og øerne om at dukke op på lørdag.

Andreas Møller, der står bag Facebookgruppen ” Stop lukning af fødeafdeling på Svendborg Sygehus” er glad for initiativet, selv om det er ikke foregår i samarbejde med Facebookgruppen.

- Jeg har hørt om denne her demonstration, og det er godt, at der kommer fokus på det. Jeg er blevet bedt om at tale til det her arrangement, og jeg kommer selvfølgelig, og selvfølgelig er det vigtigt at folk kommer. Jo flere demonstrationer, jo bedre, siger Andreas Møller.

Læs mere i Fyns Amts Avis og på Mitfyn tirsdag


Opdateret den 12. januar klokken 12.00

  • fyens.dk