Demonstration: Sydfyn stod sammen mod sygehuslukning

Demonstration mod lukning af fødeafdelingen og akutfunktionen på Svendborg Sygehus.
Foto: Tim Kildeborg Jensen

Demonstration: Sydfyn stod sammen mod sygehuslukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omkring 500 mennesker trodsede lørdag eftermiddag kulden for at demonstrere mod nedlæggelsen af akutfunktionen og fødeafsnittet på Svendborg Sygehus.

Det var ikke kulden, der tvang sammenbidte ansigtsudtryk frem på de fremmødte til demonstration lørdag eftermiddag, men derimod tanken om mindre nærvær, tillid og tryghed.

Godt 500 mennesker var mødt op på torvet i Svendborg for at demonstrere imod at lukke akutfunktionen og fødeafsnittet på Svendborg Sygehus.

- Vi er her, fordi vi bor her. Vores tryghed tæller. Vi er her for at markere, at vi er mange, der har valgt et liv udenfor de store byer. Sydfyn og øernes borgere har en fælles stemme - en fælles sag, sagde det lokale byrådsmedlem og initiativtager til demonstrationen Bo Hansen (S), der indledte talerækken ved demonstrationen.

En fælles historie

Andreas Møller (K), der har indsamlet mere end 5000 underskifter mod lukning af akutfunktionen og fødeafdelingen på Svendborg Sygehus, opfordrede i sin tale de fremmødte til at blive ved med at dele, invitere og engagere sig i debatten om lukningen.

Han fortalte om sin bedstemor, der som læge tog sig af de svageste igennem 30'erne, 40'erne og 50'erne.

- Min bedstemor er citeret for at sige: ”vi fødes som kopier, men dør som originaler,” sagde Andreas Møller med gråd i stemmen og måtte stoppe for at tørre tårer væk fra kinderne.

- Hendes historie er ikke bare hendes, eller min families, men vores allesammens historie. En historie, som indebærer at vi i et solidarisk fællesskab entydigt satser på et samfund hvor ikke pengepungen eller postadresse skal afgøre behandlingsmulighed eller kvalitet af behandling, sagde han.

Læs mere på Mitfyn.dk eller i Fyns Amts Avis søndag.

Demonstration: Sydfyn stod sammen mod sygehuslukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce