300 sportsfiskere under Langelandske Ørreddage ville hellere have haft gråvejr
Langeland: Forvent ikke jubelskrig over weekendens flotte sommervejr blandt lystfiskere.

- Vi er lidt krævende, det ved vi godt. Men for os er det ideelt med lidt overskyet vejr og vind fra skiftende retninger.

Sådan siger formanden for Sportsfiskeren Langeland Poul H. Petersen på et tidspunkt, hvor de samlede fangster under weekendens Langelandske Ørreddage endnu ikke er gjort op.

- Men jeg tror ikke, vi har fanget så mange fisk som tidligere år, vurderer Poul H. Petersen.

Personligt havde formanden lørdag morgen taget opstilling ved Strandby Rev, et traditionelt rigtig godt sted.

To gange rykkede det i snøren, men med ind på land ville fisken ikke, så Poul H. Petersen drog tomhændet til indvejningen ved klubhuset i Rudkøbing Havn.

- Og søndag skulle jeg til konfirmation, så der blev ingen fisk til mig i denne omgang, konstaterer Poul H. Petersen.

Langelandske Ørreddage blev denne weekend holdt for 20. gang, og deltagerne kommer år efter år.

En bor i Norge, men kombinerer sportsfisker-arrangementet med at få besøgt venner i Rudkøbing, og flere tyske selskaber svigter heller aldrig.

I år var også hornfisk på programmet, men dem blev der nu ikke taget så mange af.

- Alligevel betragter jeg det som en succes, at der denne gang også kunne fiskes efter hornfisk. Mange af deltagerne kom kun efter dem, siger Poul H. Petersen.

Han skønner, at kysterne på Langeland og Tåsinge i weekendens løb er blevet opsøgt af godt og vel 300 sportsfiskere under de Langelandske Ørreddage.

På grund af den kraftige SØ-vind søgte størstedelen mod Tåsinges og Langelands vestkyst for at opnå fralandsvind, og det betød, at sportsfiskerne stod næsten skulder ved skulder med deres blink eller flue på de mest populære fiske-steder ved Tranekær Fyr, Hou Fyr og Horsebølle.
  • Fyens Stiftstidende