Definitivt punktum: Der er ryddet op i gammel gæld i social café

Den tidligere sognepræst Bent Friis Nielsen er stadig aktiv i Blomstercafeen, der hver dag kører mad ud til 35-40 adresser. Forrest er det Tina Eriksen, der er frivillig medarbejder i caféen. Arkivfoto: Karl Edvard Hansen

Definitivt punktum: Der er ryddet op i gammel gæld i social café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gælden efter den gamle Blomstercafé-forening er ryddet af vejen.

Svendborg: Der er nu sat et definitivt punktum i sagen om de økonomiske problemer i den sociale cafe, Blomstercafeen på Glarmestervej.

Politikerne i Social- og Sundhedsudvalget har bevilget 9317 kroner, så foreningen bag den gamle cafe kan lukke i ro og mag. Det er en stor lettelse for formanden for den tidligere forening, Heine Jensen.

- Jeg har været i den lokale finansverden i 41 år, og personligt ville jeg være meget ked af, hvis jeg skulle ende med at få sådan et hak i mit cv, siger Heine Jensen og er lettet over, at den gamle forening bag caféen nu kan lukke og betale Skat sit tilgodehavende for moms.

Engageret kreds

Heine Jensen trådte til som formand for Blomstercafeen i oktober 2016, men cafeen løb kort efter ind i problemer, da cafélederen blev sygemeldt med stress. Det pressede økonomien, og i maj 2017 kastede Heine Jensen og resten af bestyrelsen håndklædet i ringen med en besked om, at cafeen ville lukke.

Det skete ikke. Et pres fra fortvivlede brugere, pårørende og medarbejdere betød, at en ny forening kort efter blev stiftet, og den driver i dag Blomstercafeen, der igen er i økonomisk balance.

Det var tidligere sognepræst Bent Friis-Nielsen, der i 1989 tog initiativ til den sociale café, og han er også involveret i den nye forening, der drives med 45 ansatte: En cafeleder, en ansat i fleksjob, en praktikant og 42 frivillige.

- Der er en stærk og engageret medarbejderkreds, som er aktive og tager et stort ansvar, og det betyder, at caféen er meget veldrevet, siger Bent Friis-Nielsen.

Cafeen har på hverdage 15-20 gæster, mens der er 35-40 gæster om søndagen. Derudover bringer caféen hver dag mad ud til mellem 35 og 40 adresser i østre bydel.

Foreningen får et årligt driftstilskud på 100.000 kroner fra Svendborg Kommune.

Definitivt punktum: Der er ryddet op i gammel gæld i social café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce