Debatteriet med Morten Østergaard: Græsrod gik til partilederen

Medstifter af græsrodsbevægelsen "Syg i Svendborg," Tom Skovløkke Jørgensen, gik direkte til Morten Østergaard med sin kritik af fleks- og førtidsreformen, der ifølge ham går ud over mange mennesker. Foto: Katrine Becher Damkjær.

Debatteriet med Morten Østergaard: Græsrod gik til partilederen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Græsrodsbevægelsen Syg i Svendborg havde post med til Morten Østergaard, da den radikale leder deltog i Debatteriets partilederrunde. Helt konkret blev han overrakt ni forslag til forbedringer af fleks- og førtidsreformen.

Svendborg: - Mappen ryger i tasken og med hjem på kontoret. Og så bliver den grundlaget for videre snak i vores folketingsgruppe. Så må vi se, om vi kan finde inspiration til det videre arbejde.

Sådan sagde den radikale leder, Morten Østergaard, efter han havde modtaget græsrodsbevægelsen "Syg i Svendborgs" ni forslag til forbedringer af fleks- og førtidsreformen.

Det var en af bevægelsens stiftere, Tom Skovløkke Jørgensen, der var dukket op til Debatteriets partilederrunde for at tage del i diskussionen - og ikke mindst at overrække partilederen besvægelsens anbefalinger.

- Det er en måde at få Morten Østergaard i tale på og huske ham på vores aftale, lød det fra Tom Skovløkke Jørgensen.

To år gammel aftale

Sådan en havde de nemlig. En aftale.

I sommeren 2015 var Morten Østergaard netop på besøg hos Tom Skovløkke Jørgensen til en snak om, hvordan virkeligheden tager sig ud for de mennesker, der uheldigvis løber ind i sygdom og dermed ikke kan deltage på arbejdsmarkedet på almindelige vilkår.

Læs om mødet her: Radikal leder mødte de syges talsmænd

Allerede dengang kritiserede Tom Skovløkke Jørgensen fleks- og førtidsreformen, der blandt andet gjorde det sværere at blive tilkendt førtidspension. En reform, som Østergaard var med til at gennemføre, da De Radikale dannede regering fra 2011 til 2015.

På daværende tidspunkt aftalte Morten Østergaard med Tom Skovløkke Jørgensen, at når lovgivningen på området skulle revideres, så ville Østergaard se frem til at tage "Syg i Svendborgs" overvejelser om forbedringer i betragtning.

- Så vi holder egentlig bare vores aftale og giver vores arbejde videre, forklarede Tom Skovløkke Jørgensen.

Midlertidig førtidspension

Ifølge Tom Skovløkke Jørgensen er en af de store knaster ved reformen, at alvorligt syge mennesker skal bruge alt for meget tid på at opnå førtidspension. Ofte må syge igennem langvarige ressourceafklaringsforløb, der for mange af dem er udmattende. Og i mange tilfælde ender det alligevel med, at man bliver tilkendt førtidspension, kritiserer Tom Skovløkke Jørgensen.

- Vi synes, at syge skal behandles ordentligt, og det synes vi ikke, at de bliver, konstaterer han.

Morten Østergaard kvitterede da også for modtagelsen af bevægelsens anbefalinger ved at sige, at man måske kan se på muligheden for i fremtiden at gøre mere brug af midlertidige førtidspensioner, som til gengæld kan blive nemmere at opnå.

- Det vil jeg i hvert fald tage med hjem, fastslog han og stak mappen med de ni anbefalinger i tasken.

Debatteriet med Morten Østergaard: Græsrod gik til partilederen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce