Bestyrelses medlem for Landsforeningen for bygning -og landskabskultur mener ikke, der bliver passet godt nok på Svendborgs bygningsarv og bymiljø

Svendborg: Det er næsten til evig diskussion, om udviklingen af Svendborg centrum går den rigtige eller forkerte vej.

Hvilke bygninger skal bevares? Må der parkeres på torvet? Hvor skal havfruespringvandet stå, og må Scala udvide sin biograf på bekostning af badstuebygningen?

Ifølge Jep Loft, som er medlem af bestyrelsen i Landsforeningen for bygning- og landskabskultur, er der alt for ofte blevet givet de forkerte svar til lignende spørgsmål i mange danske byer. Inklusive Svendborg.

- En by som Odense har rigtig meget bymiljø at vise frem, men har ødelagt alt for meget. Bogense har kun lidt at vise frem, men har til gengæld ikke ødelagt meget. Svendborg har også rigtig meget flot, men i bykernen er der også meget, der er ødelagt.

Mellemrubrik

Sammen med omkring 70 Fyns Amts Avis-læsere trodsede Jep Loft lørdagens sne og tog en tur igennem Svendborgs bymidte. På turen fremhævede han Svendborgs mange styrker, men dumpede byen på baggrund af, at der ifølge ham ikke er blevet taget vare om bymiljøet.

Som eksempel fremhævede han nedrivningen af Møllergade 22, som en stor fejl.

- Når man river gamle bygninger ned uden videre, er det som at sige: Vi har et pænt tandsæt, og så rive en fortand ud. I stedet burde man have beholdt facaden, sat den i stand og lavet den hul, så den kunne bruges som passage, sagde han.

Efter gåturen i Svendborg havde Fyns Amts Avis inviteret til debat på redaktionen. Her direktøren for Hotel Svendborg og byrådsmedlem Henrik Nielsen (K).

Hvordan debatten gik kan du læse mere om i Fyns Amts Avis og på www.mitfyn.dk søndag.

  • ## BYL Thornfeldt_Kasper-Emil_(2015)_003.jpg

    Af:

    Journalist på Svendborgredaktionen på Fyns Amts Avis med fokus på politik. Jeg har tidligere været på lokalredaktionen på Ærø samt den fælles sportsredaktion, Sport Fyn. Jeg er bosat i Odense.

Mere om emnet

Se alle
7
Fredning: Slots- og Kulturstyrelsen kan hindre Scala-udbygning

Fredning: Slots- og Kulturstyrelsen kan hindre Scala-udbygning

1
Svendborg-biograf vil af med biografklausul

Svendborg-biograf vil af med biografklausul