Debat: Vedvarende energi


Debat: Vedvarende energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Svendborg Kommune har besluttet en målsætning om 100 procent omstilling til vedvarende energi i 2050. Målsætningen er ikke specielt ambitiøs, men vi vil alligevel få voldsomme udfordringer, hvis målet skal nås.

På nuværende tidspunkt kommer kun 27 procent fra vedvarende energi, og for at nå målet skal vi: Have betydeligt flere vindmøller, udskiftet alle oliefyr, fuld udnyttelse af biogasresursen, flere solceller og mange andre ting.

Efter Energistyrelsens analyser skal der ske en fortsat udbygning af vindkraft, både på land og hav, da man forventer, at der skal produceres op til seks gange mere vindenergi. El fra vindkraft på land koster det halve af, hvad det koster fra havvindmøller, og det vil det også gøre i fremtiden.

Langt de fleste er klar over det nødvendige, men viljen og forståelsen mangler i udpræget grad både blandt politikere og i befolkningen. Det store spørgsmål er, hvordan vi får løst opgaven i forståelse med befolkningen, og uden at det hver gang strander på, at selvfølgelig er det nødvendigt, men "ikke lige i min baghave".

Alle snakker om, at klimaet forandres, at det går stærkt, og at det kræver handling. Jeg vil gerne handle, fordi mine børnebørn skal også have en god verden at leve i.

 

 

Debat: Vedvarende energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce