Debat: Hvem skal være førstevælger?

Niels Christian Nielsen fylder 60 år og stiller i øvrigt op for Socialdemokraterne til Svendborg Byråd til kommunalvalg 2017. Foto: Katrine Becher Damkjær

Debat: Hvem skal være førstevælger?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Når vi havde gymnastik i folkeskolen og holdene skulle sættes til boldspil, så var der en første- og andenvælger, som læreren udpegede. Heldigvis foregår valgene den 21. november mere demokratisk, for da er det vælgerne, der skal sætte det nye politiske hold i Svendborg Kommune.

Jeg håber, at det nye valgte hold bliver tilført så meget nyt blod og energi, at den tværpolitiske samarbejdskultur får en vitaminindsprøjtning, for politik handler også om personer, som vil være med til at tackle bolden fremfor personen.

Ingen partier eller lister bliver store nok til at være førstevælger, derfor bliver det en spændende valgnat, hvor der sondres til højre og venstre. Den, der kan samle et flertal, bliver førstevælger, og får retten til at bestemme, hvem der skal bære borgmesterkæden efter nytår.

Jeg er glad for at være med på et hold, som for lang tiden har meldt ud, at andenvælger i konstitueringen også skal kunne føle ejerskab og et medansvar for udviklingen i hele Svendborg Kommune.

Socialdemokratiet tager gerne ansvar for fælleskabet. Derfor skal der efter den 21. november også være slut med blokpolitikken i Svendborg Kommune.

Det vil jeg gerne bidrage til.

Debat: Hvem skal være førstevælger?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce