SVENDBORG: De mange unge søfartselever heppede af fuld kraft. Mens direktøren nærmest havde tårer i øjnene.

For fuld muskelkraft kom andre unge søfartselever roende i travaljerne ovre fra Tåsinge mod målet ved Maritimt Center. I den årlige maritime trekamp mellem fire søfartsskoler.

Direktøren for arrangøren, Handelsflådens Velfærdsråd med base i København, Lars Jørgensen, er født derovre på Tåsinge.

- Så jeg får jo nærmest tårer i øjnene, når jeg står her og kigger derover, siger Lars Jørgensen.

Skallepadling

Det var 11. gang, søfarts-eleverne mødtes til den maritime trekamp, som foruden travalje-roning byder på kapsvømning i overlevelsesdragt og skallepadling, det vil sige kapsejlads i de skaller, som normalt indeholder redningsflåder.

Handelsflådens Velfærdsråd holdt den første maritime trekamp for søfartselever i Svendborg i 1998. I år var der gensyn med et hold elever fra Tvinds Nyborg Søfartsskole. De har ellers ikke været med siden premieren i 1998.

Derudover deltog tre hold fra SIMAC, et hold fra Svendborg Søfartsskole og et hold fra Marstal Navigationsskole.

- Det er jo først og fremmest en sjov dag for eleverne. Men det er samtidig et socialt arrangement, hvor eleverne kommer til at kende hinanden på tværs af skolerne. Og så er der jo noget kultur i at bruge travaljerne, siger Lars Jørgensen.

Og for dem, der ikke ved, hvad en travalje er: Travaljerne har ikke længere noget praktisk formål - det er mindre rofartøjer som i sejlskibenes tid blev brugt til bl.a. transport af forsyninger og personer til og fra skibene.
  • Fyens Stiftstidende