Dansk Firmaidrætsforbund: Spild af penge ikke at satse på motion


Dansk Firmaidrætsforbund: Spild af penge ikke at satse på motion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos Dansk Firmaidrætsforbund peger sunhedskonsulent Rikke Døssing på, at virksomheder får mere effektive medarbejdere ud at motionere i arbejdstiden

Hvad betyder det for arbejdsmiljøet, at man går ud og dyrker noget sport sammen?

- Der er en barriere hos mange virksomheder, som mener, at sundhedstilbud er penge ud af vinduet. Der er meget dokumentation, der entydigt viser, at det er spild af penge ikke at satse på at skabe en sund arbejdsplads. Virksomhederne får de penge, de bruger på motion i arbejdstiden igen ved mere effektive medarbejdere, højere arbejdsglæde og en stærkere holdånd. - Man arbejder bedre, efter man har dyrket motion. Det gælder alle former for motion, men særligt med holdsport, fordi det aktiverer flere funktioner i hjernen. Det at hjernen kommer op i tempo har efterfølgende en positiv effekt på arbejdsindsatsen. Og hvis man dyrker motion i arbejdstiden på mere fast basis, kan det også have indflydelse på sygefraværet, som falder.

Hvorfor er holdsport mest effektivt?

- Det styrker relationerne til kollegerne, når man lige får skubbet lidt til chefen på fodboldbanen og grinet på en anden måde end på kontoret. Og relationen til kollegerne er den vigtigste faktor til at fastholde medarbejdere. Så leder man efter ét værktøj til fastholdelse, vil holdsport være et godt sted at starte.

Denne fodboldkamp var i hvert fald i Naturamas åbningstid. Giver det mening at bruge arbejdstid på det?

- Der er slet ingen tvivl om, at hvis man vil have størst mulig effekt af et sundhedstilbud, skal man lægge det i arbejdstiden. 66 procent falder fra, hvis tilbuddet er uden for arbejdstid, og i arbejdstiden falder langt færre fra. Hvis det ligger uden for arbejdstiden, bliver det typisk de medarbejdere, som i forvejen er aktive, der deltager, men lægger du det i arbejdstiden, så få du også dem med, der for eksempel skal hente unger og har lidt sværere ved at nå de tilbud, der ligger efter arbejdstid. (catj)

Dansk Firmaidrætsforbund: Spild af penge ikke at satse på motion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce