Dagværkere støtter unge indianere

Der er ikke grænser for, hvad gymnasieeleverne kaster sig ud i for at skrabe penge ind til hjælpearbejde. Sidste år havde et hold sagt ja til at gøre hovedrent på et af byens værtshuse.
Foto: Roland P.

Dagværkere støtter unge indianere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

7. november skal unge fra Svendborg Gymnasium ud og arbejde fem timer hver for Operation Dagsværk. I år hedder støtteprojektet "Sæt slaverne fri"

SVENDBORG: Mange ville kalde 300 kr. for fem timers arbejde for en slaveløn, men når landets gymnasieelever får lagt deres dagværkspenge sammen, så bliver det som sidste år til et millionbeløb.

8,5 millioner kroner arbejdede gymnasieeleverne for i alt over hele landet i november 2006. I år skal de forhåbentlig ligeså mange penge gå til de unge Guarani- indianere i Bolivia, der kan få mere skolelærdom og bedre vilkår for pengene. På Svendborg Gymnasieum har en gruppe på 17 elever længe planlagt dette års Operation Dagsværk, der holdes 7. november.

- Der har meldt sig rigtig mange fra Svendborg Gymnasium. Faktisk har vi fået at vide inde fra hovedkontoret i København, at vi her i Svendborg foreløbig bliver det tredje-største Operation Dagsværk i år, siger Sif Bruun fra dagsværkergruppen, uden at kunne oplyse nøjagtigt antal af kammerater, der hver skal ud og arbejde fem timer i solidaritet med de unge indianere.

Det rene slaveri

- Som ung i Danmark, kan man godt blive helt forskrækket over, at de unge Guarani-indianere fødes på de store herremænds haciendaer, hvor de arbejder ligesom gamle dages stavnsbundne bønder herhjemme. Får de løn, er det i naturalier, og skolelærdommen er den, haciendaens egen skole kan give dem i de få fritimer, hvor de ikke skal arbejde. De er faktisk slaver, og derfor hedder projektet også "Sæt slaverne fri", fortæller Sif Bruun.

Penge ikke nok

- Flere af dagværkerne har allerede fundet deres arbejdsplads på dagen, men vi mangler arbejde til rigtig mange. Vi håber derfor, at virksomheder, såvel som private, vil melde sig med arbejde. Man kan få ligeså mange arbejdere, man vil, bare man betaler 300 kr. pr. styk, siger Sif, som selv skal arbejde på en skole.

- Vi tilbyder al slags arbejde. Rengøring af køkkenskabe, støvsugning af biler. Man kan også vaske vinduer for mormor, bare man på dagen kommer tilbage til arbejdsgruppen med 300 kr. til projektet.

- Hvis man hellere vil ligge og flyde på sofaen og betale sig fra det, er det nok en forkert indstilling. Udover at få pengene skrabet sammen, så bør man yde et arbejde og vise solidaritet både med projektets formål og idé, siger Sif Bruun.

Onsdag den 7. november er Operations Dagsværk-dag og fridag på Svendborg Gymnasium.

Vil man have en eller flere gymnasieelever til et dagværk á 300 kr., kan man kontakte Sif Bruun tlf. 2679 7645 eller Charlie Krautwald tlf. 2812 8810

Dagværkere støtter unge indianere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce