Dagligvarebutik blev ikke til noget: Planer om 60 boliger på Thurø

Boligerne skal eventuelt ligge ved Brovejen på Thurø. På den anden side af vejen er beboere ikke begejstrerede for planerne, ligesom da tidligere planer inkluderede en dagligvarebutik. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Dagligvarebutik blev ikke til noget: Planer om 60 boliger på Thurø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indehaveren af grunden ved Brovejen på Thurø fik sidste år nej til at bygge dagligvareforretning og vil nu i stedet opføre omkring 60 boliger. Foreløbigt er politikerne positivt indstillet.

Thurø: Det blev ikke til noget med en ekstra dagligvarebutik på Thurø, men nu ser det ud til, at øen i stedet får omkring 60 nye boliger.

I hvert fald nikkede et enigt Teknik- og Erhvervsudvalg forleden ja til at igangsætte udarbejdelsen af det kommuneplantillæg og lokalplantillæg, der skal bane vej for 60 nye boliger ved Brovejen på Thurø.

I december 2017 sagde et flertal efter massive protester fra Thurøs borgere nej til, at der blev bygget en pakke bestående af dels boliger, dels en dagligvarebutik på selvsamme grund, men denne gang er politikerne anderledes sindet, oplyser udvalgsformand Flemming Madsen (S).

- I kommuneplanen er grunden udlagt til boliger, og hvis ejerne af grunden gerne vil udvikle den, kan jeg ikke se problemer i det, siger Flemming Madsen.

Sagen kort
Grunden ved Eriksholmsvej er omstridt.I et debatoplæg i efteråret 2012 blev der peget på den som en mulig placering for endnu en dagligvareforretning på Thurø.

Planerne blev droppet i marts 2013, efter at thurinerne havde markeret deres utilfredshed i form af dels en underskriftsindsamling, dels protester på et borgermøde.

I 2017 skulle kommuneplanen revideres, og i oplægget til den var grunden igen udpeget som en mulig placering for en dagligvareforretning.

Endnu en gang var protesterne massive, og derfor blev dagligvareforretningen fjernet fra kommuneplanen.

I planen er grunden dog stadig udlagt til boligformål, og nu har ejeren bedt om at få udarbejdet en lokalplan, som skal åbne for opførelsen af omkring 60 boliger.

Politikerne i Teknik- og Erhvervsudvalget nikkede på et møde forleden ja til at sætte lokalplanarbejdet i gang.
Det er på grunden her, der er planer om at opføre omkring 60 boliger. Grafik: Gert Ejton
Det er på grunden her, der er planer om at opføre omkring 60 boliger. Grafik: Gert Ejton

Ingen detaljer på plads

Det er den thurinske forretningsmand Mads Kjær, der sammen med ejendomsudvikleren Flemming Schibstad fra Silkeborg har fostret planerne, som ifølge sidstnævnte er på det spæde stadium.

- Det er for tidligt at sige noget konkret, for vi har ikke noget konkret. Vi ønsker, at kommunen er meget inde over, før vi begynder at lave de store streger, siger Flemming Schibstad, som dog oplyser, at der formentlig vil blive tale om omkring 60 boliger, og at der skal bygges i to etager.

- Vi ved ikke, om det bliver leje- eller ejerboliger. Lige nu handler det for os bare om at få sat en lokalplan i gang, siger han.

Politikerne har foreløbig nikket ja til en maksimal bebyggelsesprocent på 50 og en maksimal byggehøjde på 8,5 meter, og Flemming Madsen vurderer, at der vil gå mellem 8 og 10 måneder, inden lokalplanen kan vedtages.

Han oplyser desuden, at det er nødvendigt at lave et tillæg til kommuneplanen, fordi den nuværende kun åbner for såkaldt tæt-lav bebyggelse i to etager.

Sagen er bare, at Mads Kjær og Flemming Schibstad ønsker, at der også skabes mulighed for etagebyggeri i to etager. Altså byggeri med en bolig i stuen og yderligere en bolig på første sal - eller med lodrette i stedet for vandrette skel, om man vil.

- Det er ren teknik og ikke noget, der ændrer udtrykket overhovedet, siger Flemming Madsen, der ikke forventer en strøm af protester, når planerne kommer i høring.

- Man skal aldrig sige aldrig, men jeg har svært ved at forestille mig det, siger han.

Dagligvarebutik blev ikke til noget: Planer om 60 boliger på Thurø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce