DUF kræver alle penge tilbage fra unge bag kulturfestivalen


DUF kræver alle penge tilbage fra unge bag kulturfestivalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FUP: BZ-lejr var den samme som kulturlejr, mener Dansk Ungdoms Fællesråd
SVENDBORG: To unge svendborgensere skal inden 14 dage betale over 18.000 kroner tilbage til Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) - penge, som de to bag sidste uges alternative kulturfestival i Svendborg allerede har fået udbetalt i støtte.

Under falske forudsætninger, mener DUF.

I modsætning til, hvad arrangørerne af kulturfestivalen - de to unge svendborgensere og deres "Foreningen for Alternativ Kunst og Kultur" (FAKK) - hævder, så mener DUF, at arrangementet var identisk med en samtidig BZ-lejr i byen.

- Vores afgørelse har ikke noget at gøre med, om der foregik noget ulovligt eller ej. Den skyldes, at de ikke i deres ansøgning og en efterfølgende redegørelse har fortalt os den fulde historie om arrangementet, siger DUF's generalsekretær, Stig Fog.

DUF modtog for få dage siden en redegørelse fra kulturfestivalens arrangører, der afviser, at den og BZ-lejren var identiske.

Ikke blot sammenfald

På den baggrund havde DUF overvejet at kræve en tro- og love-erklæring fra arrangørerne om, at ingen af dem var blevet arresteret i forbindelse med den husbesættelse i Ørkildsgade, lejrdeltagere var med i.

Det har DUF imidlertid droppet. DUF mener allerede at have belæg for at krævepengene tilbage.

DUF's ledelse skriver til arrangørerne, at den mener, "der ikke blot er tale om et sammenfald mellem tid, sted, personer og økonomi" mellem kulturfestivalen "Kunst i det grønne" og BZ-lejren.

- "Kunst i det grønne" har været udgangspunktet for såvel FAKK's som BZ-Ungdoms aktiviteter. DUF konkluderer endvidere, at personer i FAKK's ledelse har været vidende om dette forhold uden at underrette DUF, hedder det i afgørelsen.

DUF har bevilget 24.500 kroner i støtte til kulturfestivalen. De 18.375 kroner blev udbetalt allerede før lejren. Det er dem, DUF nu kræver tilbagebetalt.

De to, DUF retter kravet mod, er Peter Teil Laustsen og Jacob Jonas Grandetoft. Det er de to, der har skrevet ansøgningen til DUF. Men samtidig står Jacob Jonas Grandetoft bag en ansøgning til 1. Majfonden om støtte til en BZ-lejr samtidig i Svendborg.

- Noget rod

- Det er noget rod, det her, siger Peter Teil Laustsen.

Hverken han eller foreningen har de penge, DUF nu kræver tilbage. De er brugt på lejren - kulturfestivalen "Kunst i det grønne", som han stadig fastholder ikke havde noget at gøre med de samtidige BZ-aktiviteter i byen.

- Hvis vi skal betale pengene tilbage, så er der jo ikke noget at gøre ved det. Det er da ærgerligt, men vi havde det da skægt i lejren, siger Peter Teil Laustsen.

Han ved ikke lige nu, hvordan han skal betale tilbage. Han lever selv af SU. Hans makker, Jacob Jonas Grandetoft, tjener ikke meget mere. Han er pædagogmedhjælper.

- Jeg ved ikke, hvordan vi skal skaffe pengene. Måske ved at lave nogle støttekoncerter eller sådan noget, siger Peter Teil Laustsen.

Anker kravet

De to unge svendborgensere kan dog udskyde tilbagebetalingen - hvis de anker afgørelsen.

- Og det gør vi da, siger Peter Teil Laustsen, for vi vil naturligvis gøre, hvad vi kan, for ikke at skulle betale tilbage.

De kan anke afgørelsen til Tipsungdomsnævnet under Undervisningsministeriet. Et ankenævn, som er uafhængigt af DUF.

Arrangørerne af "Kunst i det grønne" har også søgt Folkeoplysningsudvalget i Svendborg Kommune om støtte til festivalen. 16.500 kroner har de søgt om. Folkeoplysningsudvalget skal behandle ansøgningen på et møde 5. august.

Indirekte har kommunen allerede støttet festivalen - ved at stille Landsstævnepladsen til rådighed for den.

DUF kræver alle penge tilbage fra unge bag kulturfestivalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce