Svendborg: Svendborg får besøg af toppen af skakpoppen lørdag, når DM i Skak begynder. Alene i landsholdsklassen dyster fire tidligere stormestre i Mads Andersen Jakob Vang Glud, Lars Schandorff (som også er landstræner), den nærmest verdenskendte Curt Hansen samt den forsvarende danmarksmester, Sune Berg Hansen.

Et yderst stærkt felt, forklarer Jens Erik Pedersen, der er formand i Skakklubben Tårnet, der er medarrangør af danmarksmesterskabet. Han vurderer, at Curt Hansen og Sune Berg Hansen er favoritter.

- Det er de to stærkeste spillere på papiret og dem, man må regne med, kommer til at spille med om titlen. I år er feltet dog så stærkt, at der er flere andre, der kan være med, hvis de fejler, siger han.

Udover stormestrene stillerer også Nikolaj Mikkelsen, Simon Bekker-Jensen, Thorbjørn Bromann, Mikkel Djernæs Antonsen og Bjørn Møller Ochsner til start i landsholdsklassen.

Det er de 10 højest rangerede spillere, som deltager i landsholdsklassen.

I klassen lige under - kandidatklassen - er der ét lokalt navn at holde øje med, fortæller Jens Erik Pedersen.

- Dansk Skak Union har valgt at Tårnets spiller Michael Nord et wildcard til kandidatklassen. Han er vist nok den lavest ratede, men får altså lov til at prøve kræfter med nogle af de store.

Det er i øvrigt ikke kun elitespillerene, som tager plads på Hotel Svendborg, når skakturneringen begynder i dag.

- Der er åben tilmelding, så der er både gode og de mindre gode som kommer. Og de kommer fra hele landet for at være med, forklarer Tårnet-formanden, som forventer at se omkring 300 deltagere.

Og så håber han selvfølgelig på, at der kommer mange ind og ser, hvordan der bliver dystet på brættet.

- Det helt særlige ved DM er, at publikum har så mange spillere samlet på ét sted, de kan gå rundt og kigge på og se dem spille live. Og det er på alle niveauer, lyder det fra formanden.

Man kan i øvrigt følge flere af kampene på storskærme inde og på internettet.

Læs også interview med formand for Skakklubben Sydøstfyn, Niels Højgaard på mitfyn.dk.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.