DF's jagt på de 100 millioner: Topplaceringer vil få millioner i kassen

Dorthe Ullemose er Dansk Folkepartis spidskandidat til byrådet i Svendborg. Hun er desuden medlem af Folketinget. Foto: Katrine Becher Damkjær

DF's jagt på de 100 millioner: Topplaceringer vil få millioner i kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Embedsværket skal optimere og bringe Svendborg Kommune i top 25 på alle ressortområder.
  • På den måde kan man hente flere end de 100 millioner, end der skal findes over de kommende fire år, mener Dansk Folkepartis spidskandidat, Dorthe Ullemose.

Svendborg: Som Dorthe Ullemose ser det, er der én vej ud af kommunens økonomiske knibe og hen på den anden side af de 100 millioner kroner, der skal findes over den næste valgperiode.

- Når vi kommer op i top 25 på alle områder, så ruller millionerne ind i kommunekassen.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis spidskandidat til byrådet, og med top 25 mener hun, når Svendborg Kommune på alle områder sammenligner sig med landets andre kommuner.

- Det handler først og fremmest om at få mest muligt ud af de skattekroner, vi har. Og derfor skal alle ressortområder optimeres, siger hun og fortsætter.

- Vi som politikere skal give vores topprofessionelle embedsmænd et opdrag i at finde løsninger og tiltag, som vil gøre, at Svendborg kommer i top 25 på alle ressortområder sammenlignet med landets andre kommuner. Det må de have ambitioner om, hvis de er ansat i Svendborg Kommune, mener hun.

Ullemose mener blandt andet, at kommunen skal i top, hvad erhvervsvenlighed angår.

- For hvis vi bliver en kommune, som er attraktiv for virksomheder, giver det også flere kroner i kommunekassen, siger hun.

Men optimering gør det vel ikke alene. Hvor vil du spare?

- Vi skal i hvert fald stoppe med vores store prestigeprojekter. Nu ved jeg, Venstre snakker om at bygge nyt rådhus ude i Tankefuld eller flytte rådhus. De der prestigeprojekter kan vi godt helt skrinlægge. Og så synes jeg, at man kan kigge på sådan noget som konsulentbistand, hvor vi bruger rigtig mange millioner om året, siger hun.

Hvor vil du ellers spare?

- Jeg tror, vi kan finde rigtig mange millioner ved at optimere. Det handler ikke om at spare.

Så ved optimering har man snildt fundet 100 millioner? Det er jo immervæk en slat penge?

- Næ, det her er over fire år. Det er småpenge. 100 millioner over fire år i en kommune er ikke mange penge. Vi kan finde langt flere penge ved at komme i top 25.

Jagten på de 100 millioner
Det kommende byråd står overfor en opgave, der hedder at finde 100 millioner kroner på de kommunale budgetter før 2021 for at opretholde kommunens likviditet. Vi spørger spidskandidaterne, hvordan de penge skal findes.

DF's jagt på de 100 millioner: Topplaceringer vil få millioner i kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce