DF's Dorthe Ullemose vil holde useriøse politikere ude af partiet

Dorthe Ullemose fik en bestyrelsespost i Dansk Folkepartis lokalforening i Svendborg ved seneste generalforsamling for et par uger siden. hun har flere ideer til at undgå splid i byrådsgruppen fremadrettet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

DF's Dorthe Ullemose vil holde useriøse politikere ude af partiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Står det til Dansk Folkepartis byrådsmedlem, Dorthe Ullemose, skal partiforeningen i Svendborg blive bedre til at afvise useriøse personer, der gerne vil stille op for partiet til kommunalvalget i 2021.

Svendborg: Byrådsmedlem Dorthe Ullemose (DF) ærgrer sig over, at partiet flere gange har oplevet at partiets byrådspolitikere er hoppet fra partiet undervejs i byrådsperioden og dermed har svækket partiets indflydelse.

Derfor er hun klar til i højere grad at screene interesserede personer, der gerne vil stille op til kommunalvalget i 2021 for at sikre, at opstillede kandidater er af den rette politiske observans og tilstrækkeligt samarbejdsvillige. Hun mener desuden at man i partiforeningen i Svendborg bør overveje at listeopstille kandidater frem for at bruge sideordnet opstilling, sådan som man normalt har gjort.

- Det vil gøre, at vi ved, hvem det er, der kommer i byrådet. Men det er sådan noget, som vi skal være enige om i bestyrelsen. Og det er der heldigvis rigtig god tid til at snakke om, siger Dorthe Ullemose, der fik en bestyrelsespost ved generalforsamlingen for få uger siden.

Hun er klar over, at det er foreningens medlemmer, der på et opstillingsmøde endeligt beslutter rækkefølgen for opstillede kandidater, når man bruger listeopstilling. Men man vil dog som bestyrelse kunne anbefale, hvilken rækkefølge, man mener, vil være bedst, mener Dorthe Ullemose.

Screening

Mere viden om interesserede personer er dog også nødvendig, inden de bliver indlemmet i partiet, mener hun.

- Jeg tror, det er vigtigt at lave noget research på interesserede personer. Man kan kigge på deres facebookprofil og læserbreve, hvis de har skrevet sådan nogle, for at se, om de går op i Dansk Folkepartis politik, eller om det bare er nogen, der går ind i Dansk Folkeparti for at få en plads i byrådet. Jeg synes, vi skal blive meget bedre til at undersøge de mennesker, der gerne vil ind i partiet, siger hun.

Hun erkender, at lokalforeningen ikke kan nægte nogen adgang til partiet.

- Men som bestyrelse kan man tage dem ind til en samtale og spørge, hvorfor de vil ind i Dansk Folkeparti, og hvis man aldrig har set den person interessere sig for Dansk Folkepartis politik, så vil jeg da stille spørgsmålstegn ved, hvordan det kan være, at man lige pludselig gerne vil være med i partiet et år før et kommunalvalg. Det skal vi være meget mere skarpe på, siger Dorthe Ullemose.

Listeopstilling ok

Listeopstilling er ofte en opstillingsform, man forbinder med Enhedslisten og SF, men der er ikke noget i vejen for, at Dansk Folkeparti i Svendborg også gør det, lyder det fra partisekretær og medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti, Poul Lindholm.

- Det er der ikke noget i vejen for, og vi har også andre lokalforeninger, der har gjort brug af det. Men det vi ser mest af, det er sideordnet opstilling, siger Poul Lindholm.

Han understreger, at listeopstilling jo ikke er en garanti for at uønskede personer kommer i byrådet, men anerkender, at det muligvis kan være en måde at styre det på.

DF's Dorthe Ullemose vil holde useriøse politikere ude af partiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce