DF-toppen slår i bordet: Fynsk medlem ekskluderet og byrådsgruppe sat på plads

Partitoppen i Dansk Folkeparti har manet til fred i den nye byrådsgruppe i Svendborg, hvor Dorthe Ullemose og Jens Munk har været på kant med hinanden de seneste dage. Arkivfoto: Michael Bager

DF-toppen slår i bordet: Fynsk medlem ekskluderet og byrådsgruppe sat på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en lille uge med ballade i Dansk Folkeparti i Svendborg siger partiets topledelse nu stop til offentlig kritik og stridigheder i byrådsgruppen.

Svendborg: Det har været turbulente dage i Dansk Folkeparti i Svendborg på det seneste. Men nu har partiets øverste ledelse sagt stop og på bestemt facon manet til julefred blandt de sydfynske DF'ere.

Byrådsgruppen har været i gevaldigt uføre, siden Jens Munk (DF) på det konstituerende byrådsmøde i sidste uge kun fik den ene af de to udvalgsposter, han var blevet lovet. Men nu er de fire i den nye byrådsgruppe blevet sat på plads.

Det oplyser Steen Thomsen, organisationskonsulent i Dansk Folkepartis sekretariat.

- Der er indgået en aftale om, at Jens Munk vil samarbejde og respektere flertalsafgørelser i byrådsgruppen, og til gengæld får han også den post, han gerne vil have, igen, sådan at han får to udvalgsposter. Så slår man en streg i sandet og siger, at nu skal man arbejde sammen, de fire der sidder i byrådsgruppen, siger Steen Thomsen.

Det er Dorthe Ullemose tilfreds med, til trods for, at hun tidligere har udtalt, at det ikke kunne komme på tale, at Jens Munk ville få de to lovede udvalgsposter.

- Jens skulle give os hånd på i byrådsgruppen, at han ville acceptere flertallet, og det fik jeg jo ingen respons på, så derfor tog jeg det ene udvalg fra ham. Men det har han så givet hånd og skrevet under på nu, så nu får han det udvalg tilbage. Jeg er yderst tilfreds med, at de fire, vi er valgt ind, nu holder sammen. Det synes jeg er dejligt, siger hun.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Jens Munk.

Samtidig bliver Karen Wengel, der er medlem af DF's lokalbestyrelse i Svendborg og stillede op til byrådet, nu ekskluderet af partiet, oplyser Steen Thomsen.

Det sker efter, at Karen Wengel i kølvandet på balladen i byrådsgruppen mandag førte en ophedet debat spækket med ukvemsord på Facebook med Mikael Stender, en anden DF'er, der også stillede op til valget og er partiets førstesuppleant. Karen Wengel fik allerede mandag at vide af partiets øverste ledelse, at hun skulle holde inde med sine ytringer, men tirsdag optrådte hun i TV2Fyn med kritik af både lokalbestyrelsens arbejde og gruppeformand og folketingsmedlem Dorthe Ullemose.

Den går ikke, mener Steen Thomsen - og resten af partitoppen for den sags skyld.

- Jeg ringede til hende og sagde, at så kan hun ikke være med i Dansk Folkeparti mere og spurgte, om jeg måtte melde hende ud, men det måtte jeg ikke. Hun sagde, at så måtte vi ekskludere hende, og så sagde jeg: Fint, så gør vi det, lyder det fra Steen Thomsen.

Det samtalereferat bekræfter Karen Wengel, men fortrydelser har hun ingen af.

- Det var jo forventet. Det var noget, jeg måtte kalkulere med, siger hun.

- Med den politiske mobning, jeg har været udsat for gennem trekvart år, kan jeg kun gøre det, jeg gjorde, og det er jeg overhovedet ikke ked af, at jeg har gjort, siger hun.

I Dansk Folkeparti må man gerne ytre sig, men kritik skal holdes inden for partiets fire vægge, forklarer Steen Thomsen.

- Hun må gerne være sur på bestyrelsen, hun må også gerne være sur på Dorthe. Hun må såmænd være sur på alle i DF, hvis hun vil, men det kan bare ikke hjælpe, hun skal kritisere folk i medierne og på Facebook, for det gør vi ikke. Vi har den holdning, at kritik er okay internt, men ikke i dagspressen eller på Facebook. Og hvis folk så er indstillet på at rette ind, er det fint, men hvis de er ligeglade, må vi sige, at så skal de bare ikke være i DF, siger han.

DF-toppen slår i bordet: Fynsk medlem ekskluderet og byrådsgruppe sat på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce