DF-politikers vilde plan: Vil bygge tag over Frederiksø

Morten S. Petersen har en plan, der skal gøre Frederiksø endnu mere brugbar. Den indebærer et stort glasbyggeri henover dele af øen. Foto: Henrik Nguyen.

DF-politikers vilde plan: Vil bygge tag over Frederiksø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Står det til byrådsmedlem Morten S. Petersen skal dele af Frederiksø være overdækket med et stort glastag.
  • Det giver blandt andet mulighed for at afholde kulturarrangementer året rundt og gøre det mere attraktivt for andre aktører at rykke ind.
  • Interessant tanke, mener spillestedsejer på øen, Lasse Bekker.

Svendborg: Byrådspolitiker og medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, Morten S. Petersen (DF), har taget sig den frihed at tænke store tanker for Frederiksø og har fået en idé til, hvordan øen kan blive endnu mere brugbar.

DF'eren foreslår, at man kunne indhylle dele af øen med et glasbyggeri, der ville give overdækning fra Spillestedet Kammerateriet, henover Strædet (vejen, der leder om til bagsiden af øen) og over til den anden side vejen, hvor Bogholderiet ligger.

Det overordnede mål er at skabe rum til flere aktiviteter og lokke nye aktører til, forklarer Morten S. Petersen.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er meget glad for Frederiksø og for, at der er kommet masser af liv og glæde herovre. Det er det, jeg gerne vil underbygge, og med det her har vi chancen for at videreudvikle øen, lyder det fra idémanden.

- Jeg vil jo gerne have, at sæsonen for aktivitet på Frederiksø kunne være endnu længere, og med det her projekt ville vi kunne være her 24-7, 365 dage om året, og vi ville kunne lave noget rigtigt fedt i det rum, der bliver skabt derinde.

Han ser for sig, at der kunne være alt fra restaurant til kontorfællesskaber i det nye byggeri.

- Samtidigt ville det fungere som en naturlig mur/afskærmning mellem den kulturelle del af Frederiksø og Petersen & Sørensen, som vi også gerne vil have herovre og værner om, siger han.

Det her er muligheden for at skabe endnu en perle, som man bare skal se, når man er på Sydfyn.
Morten S. Petersen (DF), byrådsmedlem
Byrådspolitikeren har hentet inspiration til sin idé fra Esbjerg og Multihuset Tobaksfabrikken, der har lavet en lignende overdækning. Foto: Tobakken
Byrådspolitikeren har hentet inspiration til sin idé fra Esbjerg og Multihuset Tobaksfabrikken, der har lavet en lignende overdækning. Foto: Tobakken

Inspiration fra Esbjerg

Politikeren har fundet inspiration til sit projekt i Esbjerg og Tobaksfabrikken, hvor man har lavet noget lignende med tag henover et udendørsareal.

Morten S. Petersen vil have samme funktionalitet som i Esbjerg, men i Svendborg skal det bygges i glas.

- Det skal være glas, så der kan komme lys ind, og så vil bygningerne stadig være synlige udefra. Det betyder, at man vil kunne se de gamle værftsbygninger, når man går på havnen, siger han.

Netop blandingen af det gamle og nye er nøglen i projektet, påpeger idemanden.

- Vi har jo de her historiske bygninger, som er fede, og som vi skal holde fast i. Samtidigt vil glasbyggeriet være moderne og signalere, at herovre sker der noget, siger han.

- Det her er muligheden for at skabe endnu en perle, som man bare skal se, når man er på Sydfyn, tilføjer han.

Spændende idé

En af hovedaktørerne på Frederiksø er Lasse Bekker, der er medindehaver af Spillestedet Kammerateriet. Han har ikke tidligere hørt om projektet, men er umiddelbart positivt stemt, da vi fortæller ham om det.

- Jeg har ingen tekniske eller økonomiske forudsætninger for at vurdere det, men jeg synes, det lyder spændende. Alt, hvad man kan finde på at gøre herovre, er spændende, siger han.

- Det er ingen hemmelighed, at der er meget stille her fra midt i september til maj. Så hvis man kan knække koden til at skabe mere liv ved at lave en form for gågade herovre, vil det rykke enormt meget, siger Lasse Bekker, inden han påpeger:

- Men det er vigtigt at bevare det rå og industrielle, og at det ikke kommer til at ligne et butikscenter. Styrken og det, der er særegen ved Frederiksø, er værftet, og at her er råt. Det skal vi passe på, at vi ikke mister.

Der skal nok være investorer

Morten S. Petersen er ikke så langt med sit projekt, at der er lavet konkrete tegninger, planer og budgetter. Nu vil han præsentere det for sine byrådskolleger og se, hvordan de tager imod det, og tage den derfra.

Hvad angår økonomien i det, føler han sig rimelig overbevist om, at der nok skal være investorer, der er klar på at byde ind på opgaven.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at det her ville være så fedt, og at der nok skal være investorer til det. For jeg har en idé om, at vi rent faktisk står med kapitalfonde med masser af penge på lommen, som vil se muligheder i det her som et prestigeprojekt for dem.

DF-politikers vilde plan: Vil bygge tag over Frederiksø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce