DF-politiker risikerer retssag

Jens Munk afventer, om han bliver tiltalt i retten for den alvorlige arbejdsulykke på Ærø.
Foto: Tim K. Jensen

DF-politiker risikerer retssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdstilsynet afventer politirapport for at afgøre, om Jens Munk skal tiltales for en alvorlig arbejdsulykke

SVENDBORG: Dansk Folkepartis byrådsmedlem Jens Munk risikerer at blive slæbt i retten af Arbejdstilsynet - tiltalt for en alvorlig arbejdsulykke for nogle måneder siden.

Arbejdstilsynets jurister afventer lige nu den endelige politirapport, før de tager stilling til, om der skal rejses retslig tiltale - eller om sagen skal frafaldes.

Det oplyser tilsynschef Hanne Sofie Olsen, Arbejdstilsynet.

Umiddelbart efter ulykken fik Jens Munks entreprenørfirma en række påbud fra Arbejdstilsynet.

Ulykken skete 27. februar på Ærø, hvor Jens Munks firma, Højlundgaard Maskinstation, var i gang med at støbe et gulv til en hal.

Tre mand blev ramt af en teleskoplæsser, fordi håndbremsen ikke var trukket. Den rullede ned mod dem, og de tre kom i klemme mellem teleskoplæsserens skovl og jorden. Én af de tre arbejdere kom alvorligt til skade.

Defekt håndbremse

Ved kontrolbesøget konstaterede Arbejdstilsynet, at håndbremsen var defekt. Selv, hvis den havde været trukket, ville den ikke kunne holde det store køretøj. Desuden havde teleskoplæsseren ikke i 2007 været til det påbudte årlige eftersyn. Sidst, den havde været efterset, var i juli 2006.

- Der blev givet to straks-påbud, og arbejdet blev stoppet, indtil tingene var bragt i orden, siger Hanne Sofie Olsen, Arbejdstilsynet.

- Det er det vigtigste i første omgang - at forholdene bliver bragt i orden, så det ikke kan gentage sig. Men da det er tale om en alvorlig arbejdsulykke, så er den nu til juridisk vurdering af, om der skal rejses tiltale. Det er ikke afgjort endnu. Vi afventer politirapporten, før vi kan tage stilling til det, siger Hanne Sofie Olsen.

Hun forventer at modtage politirapporten om en uges tid - og at der om at par uger er klart, om Jens Munk vil blive slæbt i retten. Eller om sagen frafaldes.

Jens Munk selv bekræfter sagens forløb - og at ansvaret ligger hos ham og hans firma.

- En af mine mest rutinerede folk glemte at trække håndbremsen. De tre stod med ryggen til og blev ramt, så de kom i klemme mellem skovlen og jorden, siger han.

- Men selv, hvis den havde været trukket, kunne det være sket alligevel - for er det ikke korrekt, at Arbejdstilsynet konstaterede, at håndbremsen ikke virkede godt nok?

- Jo, den var for slap, siger Jens Munk, der også erkender, at teleskoplæsseren ikke havde fået det påbudte årlige eftersyn.

- Men den slags sker dagligt, eller i hvert fald jævnligt mange steder, uden at man hører om det, siger Jens Munk.

Den slags sker

- Det ændrer vel ikke ved, at det er et problem, når en sådan ulykke sker i dit firma?

- Nej, selvfølgelig er det et problem. Men det er sådan noget, man ikke kan undgå sker på et eller andet tidspunkt, når man har et firma. Det sker, ligesom du en dag kan køre af sted i din bil uden at opdage, at dine baglys ikke fungerer, siger Jens Munk.

Jens Munk erkender sagens forløb - og at han har ansvaret.

- Jeg siger ikke, at det er forkert, hvad Arbejdstilsynet gør. Men jeg synes ikke, det er rigtigt at politianmelde sådan en sag, når det ikke er overlagt, dét, der er sket.

- Den slags sker. Og så synes jeg ikke, det kan være rigtigt, at man skal sættes i gabestok for det, siger han.

DF-politiker risikerer retssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce