DF-politiker: Politiets budget skal firedobles

Dorthe Ullemose
Foto: Roland Petersen

DF-politiker: Politiets budget skal firedobles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folketingskandidat Dorthe Ullemose (DF) vil hæve politiets og PET's samlede budget til 32,7 milliarder kroner om året. Hun har dog ingen finansieringsplan

Dansk Folkepartis sydfynske folketingskandidat Dorthe Ullemose vil firedoble politiets og PET's bevilling på finansloven.

Det skrev hun i et debatindlæg i Fyns Amts Avis. Indlægget blev bragt mandag 2. marts.

Hun har dog været lidt hurtigt ude, viser det sig.

Baggrunden for hendes politiske melding er de seneste ugers debat om radikaliseringen af unge muslimer i Danmark. En debat, der er opstået efter de to angreb mod henholdsvis kulturcaféen Krudtønden samt den jødiske synagoge i Krystalgade i København i weekenden 14.-15. februar.

Pengene skal ifølge Dorthe Ullemose bruges på, at komme radikaliseringen blandt muslimerne til livs.

En halv femernforbindelse

Det er mange penge, hun vil tilføre politiet og PET. Konsekvensen ville nemlig blive, at der skulle findes omtrent 24,5 milliarder ekstra, når finansloven skal forhandles på plads i løbet af efteråret. Det vil bringe politiets og PET's samlede budget op på 32,7 milliarder kroner. Det svarer til halvdelen af budgettet for Femernforbindelsen.

- Jeg mener, der skal sættes massivt ind over for radikaliseringen, men nej, jeg har ikke en model til en finansiering klar. Det har jeg ikke tænkt over, siger Dorthe Ullemose, der dog ikke mener, at begrebet tulliarder, som Socialdemokraterne lancerede i fjor i et angreb mod DF's forslag til ufinansierede udvidelser af de offentlige budgetter, kan tages i brug her.

- Nej, men jeg har altså bare ikke undersøgt, hvordan vi kan gøre det. Jeg ved bare, at det er det, vi gerne vil. Måske var det et lige lovligt stort beløb, jeg vil sætte af, siger hun.

På spørgsmålet om, hvorvidt hun forsømmer sit ansvar som politiker og folketingskandidat for at holde debatten på et lødigt og kvalificeret niveau, svarer hun:

- Det ser ikke godt ud. Det er erkender jeg. Jeg vil undersøge sagen nærmere, konstaterer hun.

Læs mere i Fyns Amts Avis tirsdag

DF-politiker: Politiets budget skal firedobles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce