DF-ballade: Gruppeformand Ullemose tilbød DF-veteran til Venstre

Dorthe Ullemose har forsøgt at afhænde DF-veteranen Jens Munk (i midten) til Venstre, hvor han kunne blive partifælle med Mette Kristensen og Jesper Ullemose. Foto: Katrine Becher Damkjær

DF-ballade: Gruppeformand Ullemose tilbød DF-veteran til Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF-gruppeformand Dorthe Ullemose tilbød efter det konstituerende møde DF-veteranen Jens Munk til Venstre. "Han er jeres", lød beskeden fra Ullemose.

Svendborg: Dansk Folkepartis gruppeformand Dorthe Ullemose forsøgte efter det konstituerende møde tirsdag at slippe af med det mangeårige DF-medlem Jens Munk, som hun mener har optrådt illoyalt.

Hun henvendte sig efter mødet i byrådssalen til Venstres Birger Jensen og sagde:

- Værsgo', I kan bare tag ham. Han er jeres.

Det skete blandt andet for øjnene af de to nyvalgte DF'ere, Morten S. Petersen og Jesper Larsen. Jens Munk, der på mødet havde mistet den ene af de to udvalgsposter, han var blevet lovet, var ikke til stede, da gruppeformanden forsøgte at få ham afhændet.

Birger Jensen bekræfter overfor Fyns Amts Avis, at Dorthe Ullemose tilbød DF-veteranen til Venstre, men han vil ikke blande sig i den interne DF-konflikt.

- Jeg svarede hende ikke, men jeg vil godt sige, at jeg er chokeret over den måde, man taler om andre mennesker på. Derudover har jeg ikke yderligere kommentarer, siger Birger Jensen.

Brugt som mellemmand

Dorthe Ullemose bekræfter samtalen fra rådhuset og forklarer, at hun mener, at Venstre bruger Jens Munk som mellemmand. Det er hun træt af.

- Venstre bruger Jens som mellemmand, og når det er tilfældet, så kan de ligeså godt være i samme parti, siger Dorthe Ullemose.

- Jens Munk har samarbejde mere med Venstre i denne her valgperiode og i hele valgkampen end med DF, og så synes jeg, han skal gå over i Venstre. Det har jeg sagt, og det mener jeg, siger Dorthe Ullemose.

Den konstituerede formand for Dansk Folkeparti, Lars Kalmar Hansen, kalder beskeden fra Dorthe Ullemose for en "usmart formulering".

- Det er en udtalelse, der er lige på kanten af, hvad jeg synes er i orden, siger han.

Sådan en bemærkning lægger ikke låg på en konflikt?

- Nej, og vi skal have lagt låg på. Vi skal have en ordentlig tone igen.

Hvad kan du gøre for, at det sker?

- Jeg kan kun appellere til folks sunde fornuft, for jeg har ingen sanktionsmuligheder. Jeg tror på, vi kan få skabt ro, men det kræver nok et møde eller to, siger Lars Kalmar Hansen.

Jens Munk hørte i går om DF-gruppeformandens salgstilbud ad omveje. Han siger:

- Det var dumt sagt af hende. Mere er der ikke at sige om det.

DF-ballade: Gruppeformand Ullemose tilbød DF-veteran til Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce