DSB magter ikke opgaven på Svendborgbanen og bør derfor invitere konkurrenten til fadet, mener Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen.

Det er på tide, at DSB erkender egen manglende formåen på Svendborgbanen og inviterer konkurrenten Arriva ind i varmen.

Det mener Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen.

Han har derfor stillet transportminister Hans Christian Schmidt (V) et spørgsmål om, hvorvidt det er muligt at få Arriva ind på den udskældte bane mellem Svendborg og Odense.

- DSB har kontrakt til 2024, så man kan ikke sparke dem ud. Og det skal man heller ikke. Men man kunne måske spørge Arriva, om de er interesseret i at køre Vejle-Odense-Svendborg, siger Kim Christiansen.

Transportordføreren ved godt, at DSB har sat en plan i værk, som skal forbedre driften af banen. En plan, som indebærer, at de ustabile IC4-tog ikke længere vil blive brugt.

Men det ændrer ikke noget for ham.

- Grundlæggende handler det om, at DSB slet ikke har det materiel, de skal bruge, og at de derfor bliver ved med at skubbe problemerne andre steder hen, siger Kim Christiansen, som mener, at DSB bør indse, at evnerne - og materiellet - ikke rækker.

- Så de kunne jo lade Arriva løse opgaven på en form for timesharebasis, siger han.

DSB har ingen kommentarer til udspillet, mens Arrivas konstituerede direktør, Thomas Friis Brændstrup, erklærer sig villig til at indgå i en dialog med DSB, hvis Arriva får en henvendelse.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
17
Passagerer smidt af i Stenstrup efter signalfejl

Passagerer smidt af i Stenstrup efter signalfejl

7
Minister: Utopisk at tro på stabil Svendborgbane

Minister: Utopisk at tro på stabil Svendborgbane

Tog til tiden: Minister igen i samråd om Svendborgbanen

Tog til tiden: Minister igen i samråd om Svendborgbanen