Cyklist reddet i land fra Svendborgsundbroen


Cyklist reddet i land fra Svendborgsundbroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HAVARIER: Trafikanterne trodsede orkanen, indtil politiet lukkede de to broer

SVENDBORG: Frygtløse er de sydfynske trafikanter, somtrodsvindstyrkertæt på40 meter i sekundet alligevel begav sig ud på Svendborgsundbroen lørdag eftermiddag.

Først væltede en knallertkører på broen ved 14-tiden. Siden fandt en cyklist ud af, atdet ikke længere var muligt at træde pedalerne rundt, så han trak med den tohjulede over broen i retning mod Taasinge. Midt på broen kunne han ikke komme længere. Vindpresset var for kraftigt.

- Så hanstod der og kunne hverken komme frem eller tilbage. Vi tog ham med til Svendborg i en patruljevogn, fortæller vagthavende hos Politiet i Svendborg, vicepolitikommissærKim Laursen.

Også en tom hestetrailer lagde sig på siden. Den bagved holdende bil bremsede op, holdt stille og segnede så også om i orkanen.Kort efterblev Svendborgsundbroen lukket og siden også Langelandsbroen.

Ellers nøjedes lørdags-orkanen på Sydfyn om at skabe minder fra paniksituationerne tilbage idecember 1999. I Svendborg Politikreds skete ingen personskade, selv om det var tæt på. Formiddagen beskrives som stilhed før storm. Første varsel om det begyndende uvejr indløb lørdag klokken 13.30. Hermeldtes omtagsten, der varbegyndt at drysse ned fra DLG's høje silobygning på Østre Havnevej. Efterhånden fløj hele tag-stykker gennem luften.

- Heldigt ingen kom forbi på det tidspunkt. Så havde også Svendborgoplevet et dødsfald, siger Kim Laursen.

For første - men ikke sidste- gang denne lørdag skulle politiet opleve, atordensmagtens afspærringsmateriel var for spinkelt. Advarselsblinkene kurede hen over havnekajen og plastikbåndene blæste væk. Svendborg Kommunes vejmandmåtte træde i aktion. Han, der ellers koncentrerer sig om snerydning, mødte op med kommunalt mandskab og ikke mindst solide betonklodser for at effektivisere afspærringen.

En drengfra Rudkøbing kunne umiddelbart efter oplyse, at han nær havde fået en tagsten i hovedet i Brogade.

- Og hele husets rygning er ved at falde ned, tilføjede han.

Ganske rigtigt. Seks kvadratmeter tag fulgte efterhånden rygningen på dets vej mod jorden, og også Brogadefik politiet spærret af med stort besvær.

Efterhånden begyndte telefonerne at kime konstant hos Svendborg Politi.

- Men det er vi efterhånden vant til. Sådan har det været siden orkanen i 1999. Bare det blæser en lille kuling, ringer folk og spørger, om vi har spærret Svendborgsundbroen af, fortæller vicepolitikommissær Kim Laursen.

Menspolitimandskabet på Tvedvej modtog meldinger fra området om sammenlagt 21 væltede træer, der spærrede for trafikken, kunne vagthavendetil sin forbløffelse iagttage, hvordanvindmåleren fra Danmarks Meteorologiske Institut blot berettede om sølle 17sekundmeter vind i det sydfynske område.

-Detmå have været en fejl.Eller også har deplaceret vindmåleren i et hus med gennemtræk, vurderer vagthavende Kim Laursen. Han hælder mere til målingerne fra Sønderborg, der vistevindstyrke på over 40 meter i sekundet, da det gik hårdest til.

FraÆrø meldes om begrænsede skader: To træer væltede omkuld og spærrede vejbanen, og et enkelt tag fløj bort i vinden. Efter en næsten færgeløs lørdag eftermiddagvar dersøndag stort set normal sejlads mellem Ærø og Fyn. Søby-Mommark færgenblev dogi havndet meste af dagen.

Cyklist reddet i land fra Svendborgsundbroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce