Svendborg: En af byens kendte gamle tøjbutikker, "Conny og Peder", er i disse dage under konkursbehandling.

Indehaver 51-årige Britt Christensen, som er datter af stifterne, og som blev født samme år som butikken, har selv begæret konkursen.

Dermed er endnu en æra slut på toppen af Møllergade. Eller i den døde ende af Møllergade, som den også kaldes af nogle. Flere butikker står tomme, og udskiftningen er stor. I sommer lukkede den legendariske Troels Boghandel, som nåede at holde sin 60 års fødselsdag.

Paradoksalt nok er det byfornyelsesprojektet Den grønne tråd, som Britt Christensen havde håbet kunne redde handlen i sin ende af gågaden, der i stedet kom til at give hende dødsstøddet.

Det langvarrige flisearbejde, der stod på i flere måneder sidste efterår, spærrede nemlig så meget for fodgængere, at gaden lå næsten øde hen, og Britt havde tid til sammen med butikshunden Molly at stå i døren og spejde efter kunderne, der ikke kom.

Det kunne den kendte tøjbutik ikke tåle, og den 15. januar så Britt Christensen sig nødsaget til at indsende en konkursbegæring. I denne uge har der derfor været lukket og slukket.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv