Fem brugere af fristed for tørstige sjæle fik konfiskeret hash i mængder, der giver politiet mistanke om, at der bliver handlet med stoffer på stedet.

Svendborg: Onsdag formiddag fik Den Blå Lagune på havnen et af den slags besøg, brugerne af værestedet nok helst er foruden. Fyns Politi kiggede forbi.

Det gør politiet jævnligt, men denne formiddag var det i form af to civilie betjente, og det var ikke givet forgæves ud.

- Der blev skrevet ikke mindre end fem sager, siger Anders Lundegaard fra lokalpolitiet i Svendborg om besøget.

Den Blå Lagune er et fristed for tørstige sjæle, men stofmisbrugere har tilsyneladende også taget stedet til sig. I hvert fald blev der udskrevet bøder til fem forskellige for besiddelse af hash.

I hvor store mængder vil Anders Lundegaard dog ikke sige.

- Det var småting. Under 50 gram, kan jeg sige, lyder det fra Lundegaard.

Men det var trods alt nok til, at politiet fik en formodning om, at de fem ikke havde tænkt sig at ryge det hele selv.

- Et par af dem havde klumper, der indikerede, at det ikke kun var til eget forbrug, selv om de påstår det. Så det skal vi jo så bevise. Men vi kan i hvert fald se, at der er nogen, som holder til der, der ryger hash og måske også handler med det, siger Anders Lundegaard.

Ifølge Lundegaard får politiet jævnligt tip om, at der handles med stoffer i Den Blå Lagune, og netop derfor lægger det ofte vejen forbi stedet. Det sker også jævnligt, at det tager nogen med stoffer. Men det er sjældent, der bliver taget så mange på én gang, oplyser Lundegaard.

De fem fik konfiskeret deres hash og får nu hver en bøde.

- Det kan ikke blive til mere, før vi kan bevise, at de havde hashen med henblik på salg, siger Anders Lundegaard.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.