Helt uacceptabelt, at DSB sætter passagerer af i Stenstrup, lyder det fra fire transportordførere på Christiansborg

Venstres ordfører lover politisk handling

Svendborg: Uacceptabelt.

Sådan lyder reaktionen fra fire transportordførere, da Fyns Amts Avis præsenterer dem for det faktum, at DSB som tidligere beskrevet her i spalterne hyppigt sætter passagerer af i Stenstrup for så at køre tilbage til Odense for at indhente forsinkelser.

Oplysningen kommer helt bag på Venstres Kristian Pihl Lorentzen.

- Jeg har godt været klar over, at der var problemer på Svendborgbanen, men det var mit indtryk, at det var blevet bedre. Og at folk bli- ver sat af før endestationen, det er altså helt nyt for mig, siger Kristian Pihl Lorent- zen.

Og det er alvorligt, mener han.

- Vores holdning er, at en køreplan er et løfte, man giver kunderne, og det skal de kunne stole på. Så når du fortæller mig, at passagerer bliver sat af før endestationen, så er det noget, vi skal have politisk aktion på. For det er slet, slet ikke i orden, siger Kristian Pihl Lorentzen, som sender et kraftigt signal til statsbanerne.

- Jeg har en forventning om, at DSB af egen drift allerede er i gang med at løse det her. For det er bare ikke i orden, siger han.

Rasmus Prehn (S) er på samme spor.

- Sådan noget som at blive sat af bør kun ske i de værste tilfælde. Hvis det logistisk skal gøres i en nødsituation, skal man i det mindste sørge for varmekanoner og noget kaffe til passagererne. Det her kan vi simpelthen ikke leve med, og det er ikke godt nok. Ministeren må i dialog med DSB og give en olfert, der ikke er set større i nyere tid, siger transportordføreren.

LA: Udlicitering er svaret

Liberal Alliances Villum Christensen er enig.

- Vi ved godt, at DSB har nogle "nitter ude i krogene", men det her er klart i den slemme ende, siger Villum Christensen.

Efter hans opfattelse er der kun én vej frem.

- Vi er nødt til at have taget hul på udliciteringer. Vi er stort set det eneste land, der har så monopolitisk en betjening på skinnerne samtidig med, at vi har nogle af de dyreste billetter, og alligevel fungerer det ikke. Vi ved, at det ikke kører med DSB, og vi tror ikke på, det kommer til det, før nogen puster dem i nakken, siger Villum Christensen.

Det kommer også bag på Karsten Hønge (SF), at DSB ofte sætter passagerer af i Stenstrup.

- Jeg troede, at det kun var i helt enkeltstående tilfælde. Men det sker åbenbart ofte, og det er fuldstændig uacceptabelt, siger Karsten Høn- ge.

Statistikker dur ikke

Det er ikke lykkedes Fyns Amts Avis at få DSB til at oplyse, præcis hvor ofte folk bliver sat af i Stenstrup, og hjælp at hente i statistikkerne er der heller ikke.

I dem kan politikere og andre kun læse, hvor mange tog der er forsinket mere end tre minutter, og her klarer banen det sådan set udmærket.

Men Kristian Pihl Lorentzen er ikke tilfreds.

- Vi skal sørge for, at vi får nogle statistikker, der er retvisende. De skal afspejle de problemer, folk oplever, og gør de ikke det, så er det ikke i orden. Det er vi nødt til at have politisk fokus på, lyder det fra ham.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.