Chok i Svendborg: Op til 100 skattemedarbejdere skal flytte fra byen

Der vil fortsat være 100 skattearbejdspladser i Svendborg - men ingen af de nuværende i centret på Bryghusvej ser ud til at kunne blive på Sydfyn. Arkivfoto: Ole Grube

Chok i Svendborg: Op til 100 skattemedarbejdere skal flytte fra byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 til 100 medarbejdere, som i dag har deres daglige gang på skattecentret i Svendborg, har fået at vide, at deres fremtid ikke ligger i byen. Det sker som et led i den omfattende omlægning i Skat, hvor centret i Svendborg omdannes til servicecenter. Medarbejderne kan blive tvunget til at rykke til byer som Randers, Horsens og Næstved, fortæller tillidsmand.

Svendborg: Skattemedarbejderne i Svendborg er i chok.

En omfattende omlægning af Skat betyder, at ingen af de mellem 80 til 100 medarbejdere på skattecentret på Bryghusvej får lov til at blive i byen.

Det bekræfter tillidsmand i Svendborg, Peter Jørgensen.

- Huset tømmes for de medarbejdere, der sidder der i dag. Der er ikke én, som bliver tilbage, lyder meldingen fra Peter Jørgensen.

Planerne for det nye Skat indebærer, at der fortsat vil være 100 skattearbejdspladser i Svendborg. Det er den gode nyhed.

Den dårlige for de nuværende ansatte er, at centret omdannes til kundecenter, hvormed de nuværende kompetencer flyttes væk fra byen.

- De skal ud alle sammen, og så skal der et kundecenter herind med 100 medarbejdere, som kommer fra Odense. Reelt set er det 200 mand, man tvinger til at flytte arbejdsplads, fortæller Peter Jørgensen.

Skattecenter Svendborg
 I 2014 lancerede Skat en ny plan, der blandt andet indebar, at man frem mod 2020 ville samle Skat på 20 hovedadresser. 10 skattecentre blev dømt til lukning - deriblandt Skattecenter Svendborg, der efter planen skulle lukke i midten af 2017. Hovedparten af medarbejderne i Svendborg skulle flyttes til Odense, mens enkelte skulle til Middelfart.I juni i år præsenterede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og skatteminister Karsten Lauritzen (V) en ny plan, der lukker Skat og fra 1. juli 2018 erstattes skattevæsenet af syv nye styrelser. Den fynske styrelse placeres i Middelfart, mens regeringen samtidig annullerer lukningen af skattecentret i Svendborg, der får 100 medarbejdere.Torsdag blev den endelig plan for omlægningen fremlagt. I den består centret i Svendborg med 100 arbejdspladser, men omdannes til kundecenter. Jobfunktionerne, som er i huset i dag, flyttes derimod væk fra byen, hvormed 80 til 100 medarbejdere også skal flyttes. (heng) 
Tillidsmand i Skat, Peter Jørgensen, fortæller, at de ansatte på skattecentret i Svendborg er rystede efter beskeden om, at deres fremtid ikke ligger på Sydfyn. Foto: Michael Nørgaard
Tillidsmand i Skat, Peter Jørgensen, fortæller, at de ansatte på skattecentret i Svendborg er rystede efter beskeden om, at deres fremtid ikke ligger på Sydfyn. Foto: Michael Nørgaard

Frem og tilbage

Historien om skattecentret i Svendborgs overlevelse går efterhånden et par år tilbage.

I 2014 blev en ny plan for Skat lanceret. Den indebar blandt andet, at man frem mod 2020 ville samle Skat på 20 hovedadresser, og at 10 skattecentre skulle lukke - deriblandt det i Svendborg, som i årene, der fulgte, gik fra at have 126 ansatte til 75.

I sommer lignede det imidlertid, at skattecentrets fremtid fortsat lå i Svendborg. Dengang præsenterede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og skatteminister Karsten Lauritzen (V) en ny plan for Skat, som man ville lukke og erstatte med syv nye styrelser. Samtidigt ville man annullere planerne om at lukke skattecentret i Svendborg, som ydermere kunne glæde sig over at få 25 arbejdspladser tilført til de eksisterende 75.

Det gav selvsagt glæde på Sydfyn, men glæden er nu borte med blæsten, medgiver Peter Jørgensen, der fortæller, at den seneste melding kommer totalt bag på alle.

- Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at huset ville blive totalt tømt. Jeg kunne måske godt se, at der var nogle, som måtte flytte, men de to faglige afdelinger, som tæller 45 medarbejdere, var jeg helt sikker på, ville blive på stedet, siger Peter Jørgensen.

- Det er slemt nok for Svendborg i sig selv, men de faglige miljøer, som man har skabt rundt omkring på landsplan, splittes totalt ad nu. Det er ikke særligt hensigtsmæssigt, tilføjer han.

Nogle andre kompetencer

Det var torsdag, planen for det nye Skat blev præsenteret, og fredag formiddag har Peter Jørgensen og de andre tillidsfolk brugt på at samle medarbejderne op og holde samtaler.

- Alle var helt paralyserede, og selvom vi var fem mand, der stod til rådighed, var der ikke mange, som havde lyst til at tale med os i går (torsdag, red.), men det ville de til gengæld i dag, siger tillidsmanden.

Han forklarer, at de ansatte skal tage stilling til, om de vil rykke med deres jobfunktion.

- Tidligere har vi sagt til folk, at de skulle have lidt is i maven og tage det roligt og vente, indtil det blev meldt endeligt ud. Nu bliver vi nødt til at sige, at enhver er sin egen lykkes smed, siger Peter Jørgensen, som fortæller, at medarbejdernes fremtid kan ligge både på Fyn, i Jylland og på Sjælland.

- Nogle medarbejdere skal til Odense og Middelfart, hvilket ikke er så galt. Men der er andre, som skal til Horsens, Randers, Næstved eller København, og det kan være lidt svært at komme dertil fra Svendborg, siger Peter Jørgensen, som selv har fået besked på, at han skal til Horsens senest i 2019.

At blive i Svendborg og få job på kundecentret ligger ikke i kortene for de nuværende medarbejdere.

- Det kunne de godt, men da det er nogle helt andre kompetencer, der er i spil og brug for på kundecentret, bliver det nok ikke aktuelt, siger Peter Jørgensen.

Ifølge tillidsmanden flytter de første af de nuværende medarbejdere fra Svendborg i tredje kvartal 2018, og de sidste i 2020.

Borgmester: Trist

Borgmester Lars Erik Hornemann (V) er overrasket over Skats udmelding og kalder det trist for medarbejderne og deres familier.

- Det er ikke rart, og det overskygger alle vores andre tanker, siger han.

Han mener ikke, at man kan forlange at få indflydelse på Skats organisering af de enkelte afdelinger.

- Skat skal kunne tilpasse sig, og derfor kan vi ikke regne med, at Svendborgafdelingen er den samme arbejdsplads altid. Vi kan selvfølgelig ikke gå ind og sige, at det er for dårligt, for der er sikkert en dybereliggende mening.

Hornemann håber, at den kommende underafdeling med tiden kan udvides til at tælle endnu flere arbejdspladser.

Chok i Svendborg: Op til 100 skattemedarbejdere skal flytte fra byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce