Venstres formand for trafikudvalget i Svendborg, Birger Jensen, savner, at Socialdemokraterne - der stod fader til det udskældte chikaneprojekt - påtager sig deres del af ansvaret

Da Venstremanden Birger Jensen efter valget i 2013 blev udpeget til ny formand for trafikudvalget i Svendborg, overtog han en sag, som udviklede sig til er regulært stormvejr.

Sagen om de 135 vejchikaner, der skulle få farten ned på villavejene i Svendborg, viste sig at være en sprængfarlig bombe, fordi borgerne følte sig ignoreret og overhørt. Halvandet år senere ser Venstremanden i et interview med Fyns Amts Avis tilbage på processen.

Han erkender åbent, at en del af projektet til 17-18 millioner kroner har været spild af penge, og han lægger ikke skjul på, at det var en lettelse, da udvalget tidligere på ugen satte punktum for sagen.

Men han langer også ud efter Socialdemokraterne, som stod bag projektet, og siden har været meget tavse.

- Jeg håber, at borgerne kan gennemskue, hvor det her projekt er født, og at jeg ikke får sat hele det her chikaneprojekt på ryggen. Det vil ikke være rimeligt. Projektet er født under det røde styre i kommunen, men jeg har selv sagt ja til det som menigt medlem af udvalget, og derfor påtager jeg mig også min del af ansvaret, siger Birger Jensen.

Da han inviterede hele trafikudvalget ud for at vurdere chikanerne, var det kun de fire borgerlige politikere, der mødte op. Om den røde side af udvalget siger han:

- De har været fuldstændig tavse, og det ærgrer mig, at man ikke har kunnet samarbejde og tage et fælles ansvar for en beslutning, som ligger før min tid som formand.

Læs hele interviewet på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis søndag

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.