Café åbner på havnefronten: Plantebaseret kost med noget til kødelskerne

Lene Aagaard (TV) og Ditte Poulsen glæder sig over, at de snart kan byde de første kunder velkommen til deres ny spisested Greeneats. Foto: Rasmus Henriksen

Café åbner på havnefronten: Plantebaseret kost med noget til kødelskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 4. juli åbner et nyt spisested på havnen i Svendborg. Lene Aagaard og Ditte Poulsen har lagt deres erfaringer sammen og skabt spisestedet Greeneats, der vil have fokus på det grønne køkken.

Svendborg: Efter et år uden aktivitet er der igen kommet liv i det tidligere røgeri på Jessens Mole.

Efter at have mødt hinanden i restaurationsbranchen har Lene Aagaard og Ditte Poulsen besluttet sig for at kombinere deres erfaringer og kaste sig ud i et madeventyr sammen ved at skabe et nyt spisested ved navn Greeneats.

Som navnet på caféen antyder, vil plantebaseret kost være i fokus. Men når de første kunder passere døren den 4. juli, vil spisestedet lægge stor vægt på at kunne tilbyde noget til alle, forsikrer Lene Aagaard, der får ansvaret for køkkenet.

- Du vil kunne få et lækkert måltid, uanset om du er til plantebaseret kost, allergisk overfor eksempelvis gluten, eller om du er til en stor, saftig burger, fortæller hun.

Menukortet er endnu ikke lagt fast. Og det vil løbende udvikle sig.

- Vi vil prøve nogle ting af og se, hvad kunderne synes om dem. Og så vil retterne også variere efter årstid. Fælles for dem er, at de vil være lavet fra bunden,

- Vi ved, vi skal være anderledes for at slå igennem. Derfor har vi et stort fokus på det grønne, men der vil stadig plads til alle, bekræfter Lene Aagaard.

Som skiltene signalerer, vil det grønne være i centrum. Men menuen vil bestemt også kunne friste dem med hang til en stor, saftig burger, forsikrer Lene Aagaard og Ditte Poulsen. Foto: Rasmus Henriksen
Som skiltene signalerer, vil det grønne være i centrum. Men menuen vil bestemt også kunne friste dem med hang til en stor, saftig burger, forsikrer Lene Aagaard og Ditte Poulsen. Foto: Rasmus Henriksen

Hårde odds og høj service

De nu lyse lokaler har tidligere huset en italiensk restaurant og flere andre butikker med det til fælles, at de endte med at lukke. Og det er en usikker branche, de to kvinder har kastet sig ind i som selvstændige, erkender de.

- Det er hårde odds. Men vi har ikke kastet os naivt ind i det, slår Ditte Poulsen fast.

Gennem sine jobs i restaurationsbranchen, hvor hun ud over at være tjener også har været sælger, har hun samlet erfaringer sammen til en dag at kunne åbne sit eget sted.

Ud over den gode mad, vil den gode service være højt prioriteret, forklarer Ditte Poulsen.

- Vi kommer til at levere en sublim service og et godt værtskab. Det vil ikke køre som et samlebånd. Tjenerne vil være engagerede og have indsigt i den mad, der serveres. Og de vil lytte til kundernes ønsker og inputs. Hos os er menuen ikke fastlåst, oplyser Ditte Poulsen.

Makkerparret er i fuld gang med at færdiggøre de sidste detaljer i butikken. Desuden råder caféen over en terrasse med mulighed for overdækning og med plads til cirka 50 spisende gæster, som vil have udsigt til havnen.

Café åbner på havnefronten: Plantebaseret kost med noget til kødelskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce