Café Rouge-sag deler læsere: Skift navn og farve eller ryk til Paris, caféejer

Omdiskuteret bistro midt i Svendborg. Fyns Amts Avis afholdt debatmøde under valgkampen til kommunalvalget 2017. Foto: Katrine Becher Damkjær.

Café Rouge-sag deler læsere: Skift navn og farve eller ryk til Paris, caféejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere byrådspolitiker Jørgen Lundsgaard skal lave den røde facade på Café Rouge om, efter han har fået afslag på dispensation fra Svendborg Kommune.

Beslutningen deler brugerne af fynsamtsavis.dk, Fyens.dk og på de sociale medier, der kommer med konstruktive indspark i debatten.

Svendborg: Beslutningen om ikke at give caféejer og forhenværende byrådspolitiker Jørgen Lundsgaard dispensation til at beholde sin røde facade på Café Rouge har fredag sat gang i debatten om lokalplanen og facadefarver i det hele taget.

Det røde vinduesparti er stærkt inspireret af Paris, og hvis det mister en stor del af udtrykket, kan det ifølge Lundsgaard også være det samme, har han tidligere givet udtryk for overfor fynsamtsavis.dk

- Hvis andre vil lave et brunt værtshus med en sort markise, må de tage over, har han sagt.

Jørgen Lundsgaard bliver i diverse kommentarspor kritiseret, at han er gået imod en lokalplan, han som politiker selv har været med til at vedtage. Han får samtidlig opbakning fra debattører, der kritiserer kommunens beslutning.

Flere læsere og brugere kommer også caféejeren til undsætning med løsningsmodeller.

"Så kan han jo åbne Café Noir (fransk for farven sort, red.) i stedet for, foreslår Vivi Kidde Knudsen, mens John V. Carlsson er lidt i samme nuancer:

"En fransk cafe kan sagtens være i andre farver. Café Marron (fransk for farven brun, red.) er da også et fint navn.

Debattøren Kurt Nielsen er mere spøgefuld:

"Den røde farve lyser gevaldigt op i den kedelige grå Møllergade-facade. Det ville måske også være lidt uheldigt at kalde cafeen for Cafe Gris (fransk for farven grå, red.)", foreslår han.

Alain David slår ligefrem over i det franske:

"Un café français à Svendborg, superbe. Hvorfor ikke bleu (blå, red.) blanc (hvid, red.), rouge (rød, red.) som farve. Kommunen blander sig alt for meget. Har den ikke andet at lave. Hvor er demokratiet, spørger han.

Louise Lisbjerg sender Lundsgaard til byernes by:

"...Måske en ansøgning om udskiftning til røde trævinduer kunne slippe igennem? Ellers må han jo åbne café i Paris, hvor han kan indrette som i Paris", foreslår hun.

Holger Jepsen konstaterer, at Lundsgaard slet og ret bare skal rette ind.

"Det manglede da bare. Dårlig stil med plasticvinduer og døre. Mon ikke han skulle tage en studierejse til Paris. Det er altså ikke kuløren på vinduer/døre, der afgør, om han kan lave en parisisk cafe i Svendborg. Det er helt andre ting", mener han.

Hvad mener du? Se mere fra debatten og deltag selv herunder:

Café Rouge-sag deler læsere: Skift navn og farve eller ryk til Paris, caféejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce