Bz'ernes totalteater


Bz'ernes totalteater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HELE DENNE UGE er Svendborgs kommunale bygninger sat i alarmberedskab i forventning om bz-indtog. Den frygtede skare har imens boet i telt på et græsareal ude ved Hellegårdsvej, som selvsamme kommune har stillet til rådighed for den ungdom, man er utryg ved.

ABSURD teater, og alle er da også lidt røde i kammen i dag.

Skuespillet under og op til husbesættelsen af Ørkildsgade 50 omfatter flere aktører, hvis replikker er udtalt med ringe overbevisning. Men alligevel har bz'ernes total- teater i Svendborg vel gjort indtryk og sat spor.

FREMOVER vil kulturforvaltningens embedsmænd i hvert fald hale luppen frem, hver gang en ansøgning indeholder mystiske begreber som "Alternativ madjagt i storbyen". Ukendt = farligt. Og når kulturens politiske boss, udvalgsformand Inga-Britt Olsen, i nær fremtid har modtaget sine verbale kæppeslag, kunne hun fremover fristes til at vælge det sikre: Et nej.

Hovedmålet - et ungdomshus - er naturligvis ganske uopnåeligt for en skare unge, som "selv definerer rammerne og ikke skal være underlagt samfundets normer" og i øvrigt søger kommunen om hjælp til arrangementer, der dækker over ulovlig adfærd.

FOR NATURLIGVIS har kulturfestivalen og BZ-Svendborg været identiske fænomener og planlagt samlet. Kun to mennesker har påstået eller antydet det modsatte udadtil.

Den ene er kulturfestivalens bagmand, unge Peter Teil Laustsen. Når han klyngede sig så ihærdigt til den rolle, han har skænket sig selv, skyldes det formentlig frygten for at miste 24.000 kroner i tilskud fra Dansk Ungdoms Fællesråd. Penge, han ifølge eget udsagn selv skal udrede.

Den anden er vicepolitiinspektør Torben Schultz-Pedersen. Han var formentlig den eneste af alle, der ikke lod til at bemærke, at festivalpladsen var næsten tømt under husbesættelsen og sympatisørernes gøglerier på gaden. Nu har Torben Schultz-Pedersen hverken stær eller andre fuglearter i øjet. Han tænker strategisk og vil have bz'erne anbragt samlet, hvor de kan ses og helst styres.

Derfor udtaler han sig, så borg-mester Jørgen Henningsen ikke opmuntres til at følge sine inderste lyster og lukke bz-kulturfestivalen her og nu. Den beslutning kom heller aldrig. Jørgen Henningsen lod sig modvilligt overtale under indflydelse af udsigten til endnu værre aktører på scenen, nemlig byens egne fulde bøller samt tilrejsende nazister. De spøgte i kulissen.

MEN HOVEDROLLEN - den har bz'erne besat, og netop denne fokusplacering gav dem nok det væsentligste kick. Der er nu ikke noget som spotlight.

Sikke dog et show. Men hvor bliver applausen af?

Henrik Bjerg Jensen er journalist på Stiftstidendes Sydfyn-redaktion.

Bz'ernes totalteater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce