Bz-præget festival søger kommunen om pengehjælp


Bz-præget festival søger kommunen om pengehjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ANSØGNING: Op mod 16.500 kommunale kroner måske på vej til "Kunst i Det Grønne"
SVENDBORG: Skal Svendborg Kommune også økonomisk støtte den kulturfestival på Landsstævnepladsen, som denne uge dannede base og springbræt for enkeltpersoners ulovlige husbesættelser.

Op mod 16.500 kroner i tilskud anmoder Kulturfestivalens arrangører om, og det kommunale svar kan meget vel blive et JA.

Beslutningen træffes, når den varme politiske kartoffel 5. august behandles i et udvalg, der domineres af ikke-politikere.

Folkeoplysningsudvalget består af 13 medlemmer og skulle egentlig forlængst have behandlet ansøgningen. Men for få dukkede op til mødet, forsamlingen var ikke beslutningsdygtig. Ellers havde kulturfestivalen utvivlsomt fået et eller andet beløb. I stedet blev beslutningen udskudt.

Nu er lejren overstået, teltene pillet ned, og ansøgningen skal behandles bagudrettet. Med den nye viden, medlemmerne eventuelt har fået:

At en af ansøgerne samtidig var med til at skaffe penge og planlægge den ulovlige BZ-BY aktion i Svendborg og i øvrigt selv blev anholdt under den seneste husbesættelse af Ørkildsgade 50.

Og at der ifølge politiet var flere gengangere fra den officielt lovlige teltlejr til det erklæret ulovlige BZ-felt ude i byen.

Mødet i folkeoplysningsudvalget 5. august kan sagtens munde ud i, at Svendborg Kommune ud over at stille græsplæne til kulturfestivalens rådighed også bidrager med adskillige tusinde kroner.

Betænkelig formand

Formand Jan Find Petersen pointerer, at der i hvert fald ikke bliver tale om det fulde tilskud på 16.500 kroner - alene af den grund, at festivalen afsluttedes fire dage før planlagt.

Samtidig synes han nok, at hver enkelt deltager i festivalen slipper vel billigt om ved det. Ifølge Jan Find Petersens oplysninger har hver kulturfestivaldeltager kun betalt 300 kroner for mad, kunstneriske indslag og transport.

- Men hvis der er sammenfald mellem husbesættelserne og arrangementet, vil jeg være betænkelig ved at stemme for støtte. Det er svært. Vi skal også bakke op om de mennesker, der måske ikke falder ind i den traditionelle forenings- og sportsverden, siger Jan Find Petersen. Han har endnu ikke besluttet sig.

Stemt for et "ja"

Leo Preben Rasmussen repræsenterer kommunens spejder- og ungdomskorps. Han er positivt stemt for pengehjælp til ungdommen.

- Der er jo ikke foregået noget ulovligt på selve festivalpladsen, og man undlader jo heller ikke at støtte en fodboldklub, fordi et af medlemmerne ryger i fængsel, siger Leo Preben Rasmussen.

Fire politikere har sæde i udvalget. Bruno Hansen (SF) støtter varmt ansøgningen.

- Hvis ansøgningen var blevet behandlet på rette tidspunkt, havde de forlængst fået pengene, siger Bruno Hansen.

Han finder desuden, at kulturforvaltningen ved at tillade festivalens afvikling har givet et indirekte kommunalt tilsagn om støtte.

- Hvad skulle de unge ellers gøre med et underskud på 16.500 kroner. Den regning har de jo ikke en kinamands chance for at betale, siger Bruno Hansen.

Tommelfinger nedad

Den konservative Lars Thore Jensen har det modsatte synspunkt:

- De har ikke gjort sig fortjent til yderligere offentlig støtte ud over tipsmidlerne. De lever alene ved provokationer. Min tommerfinger vender nedad.

Bz-præget festival søger kommunen om pengehjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce