Bz-modstandere samles i oprør mod tilladelsen


Bz-modstandere samles i oprør mod tilladelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FLERTAL: Morten S. Petersen vil desavouere borgmester-beslutning
SVENDBORG: Mens de tilstrømmende bz'ere endnu i går eftermiddags ikke gav anledning til nogen form for ballade, begyndte en hidtil uset politisk krig at tage form i personkredsen omkring Svendborg Kommunes kulturudvalg.

Morten S. Petersen fra Dansk Folkeparti kontaktede i går kollegaer i kulturudvalget telefonisk for at skaffe flertal bag en akut tilbagekaldelse af bz-tilladelsen.

Politikerne skal ifølge Morten S. Petersen sende ham en e-mail, der bekræfter deres modvilje, og når flertallet er i hus, vil deltagerne i kunst-fe-stivalen på Landsstævnepladsen kunne smides ud med timers varsel.

Lovlig fremgangsmåde

- Jeg har undersøgt fremgangsmåden hos kommunaldirektøren, og i det øjeblik, jeg råder over et flertal, er tilladelsen trukket tilbage, siger Morten S. Petersen.

- Så må politiet tage ud til campisterne og fortælle, at de ikke længere har lov at opholde sig på kommunens areal, og hvis de så går amok og smadrer svømmehallen eller rådhuset, ligger der en politimæssig opgave og venter. Den kan jeg ikke bekymre mig om, siger Morten S. Petersen.

Ifølge ham og et andet kulturudvalgsmedlem, Lasse Krull (K), eksisterer der faktisk et flertal for at tilbage-trække den tilladelse, som udvalgsformand Inga-Britt Olsen (SF) og kulturforvaltningen har udstedt.

Flertal imod tilladelse

Da udvalget blev orienteret om beslutningen på et møde 26. juni var tilsyneladende fem ud af syv politikere stærkt kritiske over for beslutningen. Morten S. Petersens flertal skal ifølge hans oplysninger i øvrigt bestå af Lasse Krull, Venstre-manden Holger Pedersen samt socialdemokraterne Søren Junker og Hanne Skaalum.

Han er ikke i tvivl om, at personkredsen bag kulturfe-stivalen er identisk med den, der under betegnelsen BZ-By Svendborg vil besætte tomme huse i byen.

- Og jeg vil ikke acceptere, at der svindles med selve tilliden til det kommunale system, siger Morten S. Petersen, der er aldeles ligeglad med, at borgmesteren i går på møde med politiet besluttede at lade festivalen gå i gang.

- Borgmesteren repræsenterer ikke noget flertal i kulturudvalget, siger Morten S. Petersen.

Næse på vej til formand

Også Lasse Krull leverer benzin til det politiske bål, som lige nu oplyser kulturudvalget.

Han vil have kulturudvalgsformand Inga-Britt Olsen (SF) tildelt en næse på næste udvalgsmøde.

- Vi må evaluere det her. Det kan ikke være rigtigt, at Inga-Britt Olsen giver tilladelse til festivalen, når hun tydeligt kan mærke, at et flertal i udvalget er imod, siger Lasse Krull.

Inga-Britt Olsen tager udsigten til en næse roligt.

- De kan give mig alle de næser, de vil. Punktet var ikke på dagsordenen ved pågældende møde og ikke til afstemning. Derfor har der heller ikke været et flertal imod min beslutning, siger Inga-Britt Olsen.

Han overdramatiserer

Hun tvivler på, at Morten S. Petersens initiativ til her og nu at skaffe flertal imod bz-besøget er lovligt.

- Jeg synes, han overdramatiserer. Og i hvert fald må byrådet skulle inddrages, hvis tilladelsen skal trækkes tilbage, skønner Inga-Britt Olsen, der ganske og aldeles bakker borgmester Jørgen Henningsen (S) op.

- Jeg er enig med politiet i, at det er bedst at have de unge anbragt et sted, man kender, så der kan holdes øje med dem, siger Inga-Britt Olsen.

Bz-modstandere samles i oprør mod tilladelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce