Byrådsbeslutning: Kommunalbestyrelsen rykker ud igen

Her er byrådets politikere i maj 2016 taget til Skårup for at holde byrådsmøde. Og den praksis med at flytte byrådsmøder ud af rådhuset, skal man fortsætte med, besluttede byrådet tirsdag. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Byrådsbeslutning: Kommunalbestyrelsen rykker ud igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To gange om året skal kommunalbestyrelsen holde byrådsmøde i nogle af småbyerne omkring Svendborg. Det besluttede byrådet tirsdag, efter Lars Erik Hornemann (V) bragte forslaget på dagsordenen.

Svendborg: Byrådet skal ikke kun holde sine møder på rådhuset. To gange om året skal de 29 folkevalgte rykke ud i Svendborg Kommunes lokalområder.

Det besluttede byrådet tirsdag.

Forslaget var Lars Erik Hornemanns (V), og ideen er ikke ny. Sådan har man nemlig gjort de seneste fire år, mens han sad i borgmesterstolen, og det synes han altså, at man skal blive ved med.

Og opbakning til forslaget var der.

- Vi synes, det har fungeret godt, så vi vil gerne støtte det, lød det fra Henrik Nielsen (K), og samme melding kom fra Susanne Gustenhoff (EL), der sagde:

- Det er en god ide at rykke tættere på borgerne - og vi synes også, at borgermøderne har en enorm værdi, så vi støtter forslaget.

Borgermøderne, hun hentyder til, blev i sidste valgperiode holdt forud for udflytter-byrådsmøderne. Men hvorvidt man skal fortsætte med den praksis, ligger ikke fast endnu.

Socialdemokratiets gruppeformand, John Arly Henriksen, foreslog nemlig, at de konkrete rammer for udflyttermøderne bliver udarbejdet i det nærdemokratiudvalg, Økonomiudvalget forventes at stable på benene på næste økonomiudvalgsmøde i marts.

Udflyttermøder
Efter kommunalvalget i 2013 besluttede byrådets politkere at holde en række byrådsmøder med tilhørende borgermøder uden for byrådssalen på rådhuset for at understøtte nærdemokrati og netværk. Derfor har byrådspolitkerne siden 2014 holdt byrådsmøder i en række byer/områder i Svendborg: Ollerup/Vester Skerninge, Gudbjerg/Gudme/Hesselager, Stenstrup/Kirkeby, Vindeby/Troense/Tåsingeområdet, Skårup og Egense.

Byrådsbeslutning: Kommunalbestyrelsen rykker ud igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce