Byrådet i forbifarten: Farvel til 12 medlemmer

Tirsdag var sidste byrådsmøde for 12 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Svendborg. Så der var tale, håndtryk og uddeling af gaver. Her er det Jørgen Lundsgaard (LA), der trykker borgmester Lars Erik Hornemann (V) i hånden og får overrakt en gave. Foto: Andreas Wraae Nielsen

Byrådet i forbifarten: Farvel til 12 medlemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke alene årets men valgperiodens sidste byrådsmøde blev indledt med tak for indsatsen til de 12 byrådsmedlemmer, som ikke fortsætter efter årsskiftet.

Flere tilhørere end vanligt havde taget plads langs væggene til tirsdag aftens byrådsmøde; et møde, der ikke alene var årets sidste, men også denne valgperiodes sidste møde i kommunalbestyrelsen.

I den anledning var der indledningsvist en lille julekoncert på tværfløjte fremført af Svendborg Musikskole og derpå overrækkelse af gaver til de 12 byrådspolitikere, der ikke vil være at finde i byrådssalen efter årsskiftet, når de nyvalgte kommunalpolitikere træder sammen.

De afgående kommunalpolitikere er Ulla Larsen (V), Helle Caspersen (V), Ove Engstrøm (K) Jørgen Lundsgaard (LA), Andreas Pless (K), Finn Olsen (L), Mads Fredeløkke (V), Henning Stærmose (Løsg.), Lone Juul Stærmose (V), Arne Ebsen (T), Knud Clemmensen (EL) og Curt Sørensen (S).

Alle modtog de en takketale af borgmester Hornemann, der som bekendt må overlade sin borgmesterpost til Bo Hansen (S) efter nytår, men dog fortsætter i byrådet.

- I har leveret et bidrag til at udfolde demokratiet. Og det er vigtigt, at nogen tager den risiko, det er at stille sig til rådighed og sige sin mening, og finde sig i at andre synes, at man er en klaphat for den mening, man har. Men det har I valgt at gøre, lød det fra Hornemann, der fortsatte:

- Jeg tror, det er svært for andre at forstå, at vi kan bruge så meget tid på at diskutere en cykelsti, en chikane eller en formulering i et budgetforlig, lød det fra Hornemann, der som årsag gav, at det formentligt skyldes at "vi er nørder."

Og dermed var Hornemann ikke færdig, for han havde haft den store kugleramme fremme og regnet sig frem til, at samlet set tager man i Svendborg nu afsked med 132 kommunalpolitiske erfaringsår, hvoraf særligt tre af de afgående politikere blev fremhævet for at have hængt i.

For ifølge borgmesterens beregninger står Arne Ebsen, Ulla Larsen og Jørgen Lundsgaard alene for 76 af de samlede 132 erfaringsår, som man siger farvel til.

Og så var det tid til gaver og håndtryk.

- Det er bare en lille ting. I kender jo kommunens økonomi, lød det fra en spøgefuld borgmester, idet han bevægede sig rundt om det ovale bord med håndtryk til de afgående. Efter ham fulgte kommunaldirektør, Erik Bendorf med en papkasse fyldt med gaver i sorte poser, og et kram til partifællen Ulla Larsen blev det også til, hvormed man kunne gå i gang med byrådsmødets dagsorden.

Byrådet i forbifarten: Farvel til 12 medlemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce