Splittet byråd sagde ja til to vindmøller ved Skiftekær Økologi på det vestlige Tåsinge

Tre små vindmøller bliver med al sandsynlighed pillet ned til fordel for to store.

Det er det billede, der tegner sig, efter at politikerne i Svendborg Byråd tirsdag aften vendte tommelen for den lokalplan, som skal bane vej for møllerne.

Fælles fodslag i byrådssalen var der ikke.

Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og løsgængeren Henning Stærmose stemte imod, det samme gjorde Venstre - dog med undtagelse af Birger Jensen, som valgte at gå imod sin byrådsgruppe.

Men da Socialdemokraterne, Enhedslisten, SF, Liste T og De Konservative stemte for, mens Finn Olsen (Svendborg Lokalliste) undlod at stemme, blev lokalplanen vedtaget med stemmerne 17-11.

Nej-siden argumenterede blandt andet med, at området, møllerne skal stå i, ikke er udpeget til vindmøller, ligesom man bør lytte til de borgere, der har gjort indsigelse mod projektet.

Omvendt blev det fremført fra ja-siden, at der under processen vil blive pillet tre små møller ned og større op, hvilket vil betyde, at færre naboer vil blive generet af støj.

Endeligt banet er vejen dog ikke for Peter Bay Knudsen og Peter Rasmussen, som står bag ansøgningen.

Danmarks Naturfredningsforening mener nemlig ikke, at konsekvenserne for miljøet og ikke mindst havørnene er undersøgt godt nok, og foreningen har derfor klaget til Naturklagenævnet.

Og nævnet har endnu ikke behandlet klagen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
Vindmøller på Tåsinge: Nu trækker kommunen i land

Vindmøller på Tåsinge: Nu trækker kommunen i land

Vindmøller på Tåsinge: Borger på vej med stævning

Vindmøller på Tåsinge: Borger på vej med stævning

Svendborg Kommune afviser kritik i sagen om Tåsingemøller

Svendborg Kommune afviser kritik i sagen om Tåsingemøller