Svendborgs byråd appellerer til regionens politikere om at holde sig til den oprindelige plan om først at flytte fødsler og akutmodtagelsen til Odense, når det nye supersygehus står færdigt

Svendborg: Fødeafdelingen og akutmodtagelsen skal ikke væk fra Svendborg Sygehus, før det nye supersygehus i Odense er bygget færdigt, sådan som det hele tiden har været planen.

Det skal der ikke ændres på, lyder det i et høringssvar til regionen, som Svendborgs byråd nu har forfattet.

- Vi synes selvfølgelig, man skal holde den aftale, man har indgået, siger borgmester Lars Erik Hornemann (V).

- Den usikkerhed, som det skaber, at man nu pludselig har det med som et tema, kunne vi godt have undværet, så derfor appellerer vi kraftigt til, at man bliver på sporet og lader være med at fjerne de funktioner fra Svendborg Sygehus for nuværede.

Ikke desto mindre er netop en lukning af fødeafdelingen og akutmodtagelsen, hvad der er blevet luftet i et katalog med forslag til, hvordan Region Syddanmark kan spare 200 millioner kroner på sundhedsområdet. Til trods for en aftale om, at det først skulle ske, når det nye supersygehus er bygget. En aftale, der blev til, da regionen gik med til at udfase Svendborg Sygehus som akutsygehus for til gengæld at få de 6,3 milliarder til supersygehuset.

Derfor har Lars Erik Hornemann ikke meget andet end hovedrysten tilovers for det kapitel af kataloget, der omhandler Svendborg Sygehus.

- Jeg synes jo, det er helt tosset at lukke både fødeafdelingen og akutfunktionen, når vi kigger på de afstande, vi har, og den tryghed, det fører med sig, at vi har de funktioner i Svendborg, lyder det fra borgmester Lars Erik Hornemann.

Det er Willian Jensen (S), regionsrådsmedlem fra Tåsinge, sådan set enig med ham i.

- Jeg vil da godt sige så meget, at når de siger, at det skal træde i kraft allerede nu, synes jeg simpelthen, det er urimeligt. Aftalen var, at når det var færdigt, måtte vi acceptere det, siger William Jensen, der ellers erklærer, at han ikke tager stilling til noget, før håringsfasen er ovre.

Fristen for at indgive et høringssvar er 14. marts. Regionsrådet skal træffe sin beslutning 25. april.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.