Byråd giver grønt lys for Fremtidsfabrik 2

Et flertal i byrådet har sagt ja til at leje kvæghallerne bag diskoteket Crazy Daisy i Frederiksgade sammen med den tidligere pakkepostcentral samt parkeringspladserne ved siden af.

Byråd giver grønt lys for Fremtidsfabrik 2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun 16 af de 29 byrådsmedlemmer i Svendborg stemte ja til forslaget, der som samlet set låser mere end ni millioner kroner i budgettet

Svendborg: Byrådet vedtog tidligere på ugen, at der skal etableres et nyt hus til iværksættere, der er blevet døbt Fremtidsfabrikken 2, og stedet, det skal placeres er også fundet.

Det bliver i de gamle kvæghaller, der ligger omme bag Crazy Daisy i Frederiksgade, samt den tidligere stationsbygning og pakkepostcentral, som ligeledes ligger i Frederiksgade. Sidstnævnte er ejet af Thalund Shipping, og førstnævnte er eget af rigmanden Erik Skjærbæk.

Sagen blev behandlet på den lukkede dagsorden, men Fyns Amts Avis er kommet i besiddelse af bilagene til sagen, og heraf fremgår, at lejen i alt kommer til at udgøreknap 600.000. Dertil kommer driften af ejendommen plus lønninger til ansatte. I alt løber udgifterne op i 1,5 millioner kroner i 2016 og knap to millioner kroner i 2017 og årene fremover.

Forventningerne til lejeindtægerne er på godt en halv millioner kroner i 2016 stigende til godt to millioner kroner i 2018. Holder det stik vil udgifter og indtægter altså opveje hinanden i 2018.

Politisk uenighed

Det var dog langt fra alle i byrådet, der stemte for aftalen.

Den blev ifølge avisens oplysninger godkendt med stemmerne 16-13.

Det var den borgerlige fløj, der stemte for, mens venstrefløjen sagde nej

Ifølge Enhedslistens Jesper Kiel, er der fra venstrefløjens side som sådan ikke tale om en decideret modstand mod at etablere endnu et iværksætterhus.

Det er timingen, der udløser modstanden.

- Tanken er god, men det er en lidt hurtig beslutning, der træffes, siger Jesper Kiel, der undre sig over, at sagen skulle presses igennem inden det kommende års budget er forhandlet på plads.

Borgmester Lars Erik Hornemann understreger, at der var nogle deadlines for aftalerne, der skulle overholdes, hvis de skulle blive til noget.

- Derfor var vi nødt til at træffe den her beslutning. Også selv om det tvinger sagen igennem i budgetforhandlingerne, siger Lars Erik Hornemann.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis lørdag

Byråd giver grønt lys for Fremtidsfabrik 2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce