Enhedslistens folketingsmedlem Rune Lund forstår ikke DSB's måde at lave statistik på.

Svendborgbanen og problemerne med aflyste og forsinkede tog er stadigvæk et varmt emne - også blandt politikerne på Christiansborg.

Rune Lund fra Enhedslisten har således stillet hele otte spørgsmål til transportminister Hans Christian Schmidt (V) om Svendborgbanen og DSBs måde at udarbejde statistikker på.

- Det lyder jo underligt, at vi får at vide, at der kun er 40 forsinkelser på 30 minutter eller derover, når det nu forholder sig sådan, at der er langt flere helt eller delvist aflyste tog, som forsinker passagererne i mindst 30 minutter siger Rune Lund og fortsætter:

- Nu vil jeg en gang for alle have forklaret, hvordan DSB's måde at lave opgørelser på skal forstås.

- Det ser jo ud, som om DSB's måde at gøre tallene op på bevirker, at statistikken ser pænere ud, end den egentlig er. Derfor mener jeg, det er helt nødvendigt at få en ordentlig diskussion om, hvordan vi får opgraderet banen bedst muligt, så forholdene for passagererne bliver i orden, siger Rune Lund, der er valgt på Fyn.

I et andet spørgsmål vil Rune Lund have svar på, hvordan for eksempel 100 passagerer - som sættes af i Stenstrup og må afvente næste tog en halv time senere - indgår i statistikken over forsinkelser.

- Det virker, som om du ikke stoler på DSB's opgørelser?

- Jeg vil vide, hvad det er for forudsætninger, DSB går ud fra, siden tallene fra DSB fremstår langt bedre, end virkeligheden tilsyneladende er.

Rune Lund spørger meget detaljeret - også om forsinkelser med IC4-tog og IC3-tog og om, hvor mange færre siddepladser der er på banen, nu da de mere rummelige IC4-tog er fjernet.

- Jeg vil simpelthen til bunds i det her. Jeg vil forstå de statistikker. Det er enormt frustrerende med de problemer, der bliver ved med at dukke op, og efter at have diskutteret i årevis, må der altså ske noget nu. Der har ikke været gjort nok, slår Rune Lund fast.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
17
Passagerer smidt af i Stenstrup efter signalfejl

Passagerer smidt af i Stenstrup efter signalfejl

7
Minister: Utopisk at tro på stabil Svendborgbane

Minister: Utopisk at tro på stabil Svendborgbane

Tog til tiden: Minister igen i samråd om Svendborgbanen

Tog til tiden: Minister igen i samråd om Svendborgbanen