Byg selv for børn, madmarked og crossløb: Fem ting at give sig til på Sydfyn i vinterferien

Hvad skal du lave i vinterferien? Her er fem bud.

Byg selv for børn, madmarked og crossløb: Fem ting at give sig til på Sydfyn i vinterferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For mange sydfynboer er uge 7 lig med vinterferie. Den bruger flere nok på at rejse på skiferie. Men der er også os, der bliver hjemme på egnen. "Staycation" hedder det vist med et smart ord. Men hvad kan man så bedrive her? Vi giver fem bud på vinterferieaktiviteter i Svendborg og omegn.

Mest for børnene - Byg & Leg på erhvervsforskolen
Byg & Leg. Foto: Sydfyns Erhvervsforskole

På Sydfyns Erhvervsforskole har eleverne på skolen overtaget styringen i vinterferien og står for at lave seks forskellige aktiviteter, som er henvendt til børn i alderen 8-12 år. Børnene møder ind om morgenen og spiser morgenmad, inden de - under kyndig vejledning fra skolens elever - kan deltage i e-sport-træning, træværksted, udendørsaktiviteter, køkkenværksted, genbrugsprojekt eller lave musikalske lege.

Anni Lykke Nyholm, leder på pædagoglinjen på SOSU- og Sundhedsskolen, forklarer: - Deltagerne vil sammen med de unge på skolen forhåbentligt få nogle sjove dage, hvor de laver nogle sjove aktiviteter og lærer en masse samtidigt inde i vores tømmerværksted, musikstudie, køkken eller ude på vores natur- og friluftsfaciliteter.

Byg & Leg foregår tirsdag, onsdag og torsdag mellem klokken 8 og 16.30 på Sydfyns Erhvervsforskole på Tipsvænget 19. Forhåndstilmelding til bygleg@se-f.dk nødvendig.

For hele familien - Streetfood på Frederiksø
Streetfood-marked på Frederiksø. Foto: Katrine Becher Damkjær

Madmarkedet Svendborg Streetfood er efterhånden ved at være fast tradition, når det er ferietid. Således også i vinterferien, hvor i alt 14 madvogne og barer indtager den gamle værftshal på Frederiksø i den sidste del af ugen. Ikke alt er dog som det plejer, for denne gang vil der både være andre typer mad på programmet og en aktivitet for børnene.

Lasse Bekker, arrangør, forklarer: - Vi prøver at skifte lidt ud på madvognene fra gang til gang, og da vi har fået mange opfordringer på, at der skulle være noget vegansk, så kommer der blandt andet en vegansk madvogn den her gang. Derudover har vi Restaurant Resumé, der kommer og laver en streetfood-fortolkning af det mad, de plejer at lave. Og så har vi prøvet at putte nogle aktiviteter i for børnene og vil invitere dem til en skattejagt, hvor de får udleveret et skattekort i en af barerne. Så der kører en maritim skattejagt sideløbende med streetfoodmarkedet.

Madmarkedet finder sted på Frederiksø fra onsdag den 13. februar til og med lørdag 16. februar og har åbent fra klokken 11 til 21.

For dinosaur-entusiasterne - Lav dit eget dinoæg på Naturama
Lav dinoæg på Naturama. Foto: Naturama.

Der er gode sandsynligheder for, at det bliver koldt i vinterferien, og derfor kan det jo være rart at søge indendøre. Og det kunne man for eksempel gøre på naturmuseet Naturama. Her er det ikke blot muligt at opleve særudstillingen Dinosaurfamilier, som allerede er åbnet, men man kan også få hænderne beskæftiget. For i forbindelse med selve udstillingen bliver museets naturlab omdannet til dinoværksted, og herinde kan børn og voksne få lov til at lave deres helt egne dinoæg.

Mads Dirckinck-Holmfeld, kommunikationsleder på Naturama, forklarer: - Det handler om at lave nogle sjove aktiviteter for børn og voksne, og hvor børnene kan komme og arbejde med hænderne og lave noget, som de kan få med hjem og stille på hylden. Så vi har fået en instruktør, som er rigtig dygtig til at lave de her dinoæg, som hjælper til, og børn - nok fra over seks år - kan komme og producere sådan et æg ud af noget gipsværk. Og så er der et malerværksted, så man kan male dem i nogle fine farver. Derfor siger vi også, at vi anbefaler, at man har tid til at gå en tur rundt i museet, mens dinoægget tørrer.

Dino-værkstedet på Naturama, Dronningemaen 30, har åbent mandag, tirsdag, onsdag og torsdag klokken 11-15.

For dig og dit kæledyr - Ernæringsrådgivning i Maxi Zoo
Ernæringsrådgivning til dit kæledyr. PR-foto: Maxi Zoo.

Nu skal det hele ikke handle om aktiviteter for os mennesker, for ferien er også en fin lejlighed til at tilbringe kvalitetstid med sine kæledyr. Man kunne for eksempel tage dem med i Maxi Zoo ved Kvickly Storcenter i weekenden, hvor personalet står klar med personlig og gratis ernæringsrådgivning, som kan gavne dit kæledyrs velvære.

Malene Jonasson, chef for kundeservice i Maxi Zoo, fortæller: - Der er mange kæledyrsejere, som ikke er bevidste om, hvad der egentlig er rigtig og forkert for deres dyr. Også fordi det faktisk er svært at sige præcist, hvad der er rigtigt og forkert. Foder af høj kvalitet er ikke nødvendigvis godt for alle, og foder af lav kvalitet er ikke nødvendigvis dårlig. Så det handler om at give den rette rådgivning og for eksempel fortælle om fedtindholdet i foderet. At man får ordentlig vejledning fra vores personale, som er skarpe på vores produkter. Og folk skal endelig tage deres kæledyr med.

Rådgivningsdagene i Maxi Zoo, Ole Rømers Vej 57, foregår fredag og lørdag 15.-16. februar i butikkens åbningstid.

Til din dårlige samvittighed - Crossløb i Lundeborg
Crossløb i Hesselager. Foto: Carsten Bundgaard

Har man fedet den lige rigeligt i løbet af ugen, er der mulighed for at råde bod på det på vinterferiens sidste dag. Her kan du komme ud i naturen på en frisk løbetur sammen med forhåbentligt hundredevis af andre, når der er crossløb i skovene og på stranden i Lundeborg. Løbet er en del af Bevæg dig for livets fynske crossløbsserie, men det er første gang, at Hesselager forenede Sportsklubbers løbeafdeling står som arrangør af det.

Jacob Tanne, crossløbsansvarlig i Hesselager Løb og Motion, fortæller: - Klokken 9.45 går starten på det, der er den lange rute, som cirka er otte kilometer. Og klokken 11 går starten på den korte rute, som er cirka fire kilometer. Løbet er for alle, og det er glædeligt, da vi ser flere og flere børnefamilier, der løber - også børnene deltager. Og ellers opfordrer vi folk til at komme og se løbet og heppe og opleve den her event.

Crossløbet finder sted søndag 17. februar med start på stranden i Lundeborg, Havnevej 3, 5874 Lundeborg. Hvis man forhåndstilmelder sig løbet på DGI's hjemmeside www.dgi.dk/crossløbfyn, er prisen 45 kroner. Man kan også møde op på dagen og blive eftertilmeldt, så koster det dog 80 kroner.

Byg selv for børn, madmarked og crossløb: Fem ting at give sig til på Sydfyn i vinterferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce