By og Land Sydfyn har gjort status over et 2016, hvor foreningen glæder sig over redningen af byens næstældste hus, men måtte give køb på provinsens bedst bevarede badstue. En ny facebookside og møder med politikere er et resultat af foreningens

Svendborg: Kullinggade er navnet på en gade, der står stækt i bevaringsforeningen By og Land Sydfyn. Efter mange års opmærksomhed og vedholdende kamp er det netop lykkedes at bevare byens næstældste hus i nummer 6a. Til gengæld er der stadig en udfordring i at bevare så meget som muligt af det særlige kulturmiljø lidt længere henne ad gaden i nummer 29 - Baagøe og Ribers gamle handelsplads med kornmagasiner, trælader og andre bevaringsværdige bygninger.

Det fremgår af formandens beretning på foreningens generalforsamling torsdag. Rudi Rusfort Kragh betoner vigtigheden af at vælge sine kampe. At gå på to ben og at være proaktiv.

Som eksempel på det nævner han sagen om Svendborg Badstue, som byrådet har givet nedrivningstilladelse til. By og Land Sydfyn vurderede, at kampen for bevarelse ikke kunne vindes, og det næstbedste var derfor at få indføjet nogle retninger for et kvalitetsløft af Centrumpladsen i forbindelse med et nyt biografbyggeri på badstuegrunden.

Også foreningens faste møder med kommunen kører i en fast og konstruktiv gænge - og her er der taget forbehold for kontiunitet, når der om et halvt år er kommunalvalg. "Normalt er det borgmester og direktør, der deltager, men i år (2017) var det også borgmesterkandidaterne, der var indbudt, så lige meget hvem der bliver borgmester i 2018, burde strukturen også være på plads fremadrettet. Det var et nyt og godt signal fra borgmesteren - en klar markering af at man tager os både seriøst og ønsker at inddrage os, i det omfang man kan", skriver Rudi Rusfort Krag i sin beretning.

 

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv