To asylansøgere fra Hviderusland er lørdag blevet varetægtsfængslet i fire uger, efter at politiet fandt tyvekoster for 30.000 kroner i deres bolig på asylcentret Holmegaard på Langeland.

En 45-årig mand og en 39-årig kvinde fra Hviderusland må nu skifte deres bolig på asylcentret Holmegaard på Langeland ud med endnu mere beskedne forhold i et arresthus.

Lørdag formiddag blev de begge varetægtsfængslet i fire uger ved et grundslovsforhør i Retten i Odense.

Manden og kvinden, der begge har søgt asyl i Danmark, blev fremstillet, efter at politiet fredag havde fundet tyvekoster til en værdi af omkring 30.000 kroner i deres bolig på asylcentret.

Ransagningen skete, efter at de to var blevet taget på fersk gerning i forbindelse med et tyveri i Føtex i Svendborg. Her var de i besiddelse af tyvekoster til en værdi af omkring 1800 kroner.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.

Mere om emnet

Se alle
21
Asylansøgere sigtes for tyverier for 30.000 kroner

Asylansøgere sigtes for tyverier for 30.000 kroner