Bus-passagerer ude i kulden


Bus-passagerer ude i kulden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NEDTUR: Slåskampe, druk og hærværk lukker ventesal på ubestemt tid

SVENDBORG: Rejsende, der skal forbi rutebilstationen i Svendborg, gør klogt i at huske både handsker og halstørklæde i den kommende tid.

Ikke kun på grund af den kolde årstid, men fordi det ikke længere er muligt at søge læ i ventesalen. Døren er låst, og skiltet på døren fortæller, at lukningen skyldes hærværk.

Men det er ikke hovedårsagen.

- Ventesalen har desværre tiltrukket uheldige miljøer, og de har afholdt vores passagerer fra at bruge ventesalen, siger driftschef hos Fynbus Torben Olsen.

Fynbus' medarbejdere på kontoret ved siden af ventesalen har gennem længere tid observeret, at der foregik en del drikkeri i ventesalen, hvilket flere gange førte til slåskampe og ødelæggelser.

- Vi er nu i gang med at finde løsninger på problemet, og her ser vi blandt andet på, hvilket midler DSB har taget i brug, fortæller Torben Olsen.

En mulighed, oplyser driftschefen, kunne være at installere videoovervågningsudstyr i selve ventesalen, ligesom man overvejer at indføre aflåste toiletter.

Fynbus samarbejder med Fyns Amt og Svendborg Kommune for at finde en tilfredsstillende løsning for de mange bus-passagerer, som dagligt benytter stationen. Men det kan have lange udsigter.

- Der er endnu ingen dato for, hvornår vi genåbner ventesalen. Det er mange ting, der først skal på plads, så det er for tidligt at sige noget om det, siger Torben Olsen.

På Svendborg Kommune håber man at kunne få styr på situationen snarest.

- Det er dybt beklageligt, at man har været nødt til at lukke stedet. Der er jo tale om, at nogle få ødelægger det for mange. Nu skal vi se, om vi ikke kan få lidt mere tjek på det, siger Knud Albertsen, formand for kommunens tekniske udvalg.

Forstår ikke lukning

Ved rutebilstationen vækker den låste dør vrede.

- Det er da frygtelig irriterende, at man skal stå herude, indtil bussen kommer. Og så er der jo mange ældre, som er nødt til at tage bussen, og så kan man ikke en gang bruge toiletterne mere, siger Inge og Hans Hansen, som næsten dagligt tager bussen fra Ørbæk til Svendborg.

Det ældre ægtepar forstår ikke, at det skulle være nødvendigt at lukke ventesalen.

- Der har da tit siddet unge mennesker derinde, som har drukket øl og den slags, men vi har aldrig følt os generet eller utrygge ved at gå ind, forklarer parret samstemmende.

Heldigvis for det frysende par ankommer deres bus i samme øjeblik, og de kan komme ind i varmen igen.

Bus-passagerer ude i kulden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce