HOBBY: Superhunden har ændret tilværelsen for familien Jensen fra Tåsinge
SVENDBORG: De bruger flere hundrede tusinde kroner på at rejse hele Europa rundt for at vinde blikpokaler på hundeudstillinger.

– Ja, man bliver fuldstændig nørd af det her.

Poul H. Jensen er helt bevidst om det vanvid, hans interesse er drevet til.

– Mange folk kan ikke forstå det, men sådan er det jo med hobbyer. De fylder hele ens liv, siger han, og konen Netti nikker.

For fire år siden havde familien Jensen fra Tåsinge aldrig været på en hundeudstilling, men deres tilværelse tog en kovending, da de fik Buksie i juni 1999. En hanhund af den afrikanske race rhodesian ridgeback. Vel at mærke en hanhund, der vinder udstillinger overalt i Europa.

Danmarks bedste

Han vejer 39 kilo og er 68 centimeter høj. Et vaskeægte pragteksemplar.

Mens Buksie lusker rundt omkring Pouls ben på sin egen fredelige facon, viser den stolte ejer vinderbeviserne frem i hundeværelset.

– Den her pokal er fra en Europaudstilling, hvor han blev nummer to, fortæller Poul.

– Og det her er en vandrepokal fra Ridgeback-klubben for årets hund.

Poul kan fortælle i timevis om Buksies imponerende sejrsrække. Mere end 100 hædersbeviser pryder lokalet i form af diplomer, pokaler og rosetter.

– Vi bruger omkring halvdelen af alle vores weekender på udstillinger. Så kommer træningen ved siden af, siger Poul inden familien skal afsted til Buksies udstilling nummer 130.

– Han er i øjeblikket suverænt den bedste i Danmark. Det er virkelig et lucky punch at ramme sådan en hund, for det kan man jo ikke se, når man vælger en hvalp, siger Poul og fortæller om turen til Amager, hvor de valgte Buksie ud af et helt hvalpekuld for fire år siden.
Det skete to år efter deres første rhodesian ridgeback blev aflivet, fordi den fik en hjerneblødning.

– Simba kunne ikke bruges til avl og udstilling, så vi besluttede, at den næste skulle være helt perfekt, siger han.

Tæven fra Tjekkiet

Det må man sige, den blev. Og med sådan et perfekt udseende er Buksie naturligvis også en attraktiv herre for hunnerne.

Da Stiftstidende besøger Buksie - har den sydfynske pragthund netop haft besøg af en tæve helt fra Tjekkiet.

– Han har gjort sin avlsmæssige pligt i dag, siger Poul og henviser til parringsseancen samme morgen.

– Det går helt af sig selv. Når man sætter en hunhund i løbetid sammen med en han, der har prøvet det før, så ved han godt, hvad der skal gøres, fortæller Poul og griner.

Og Buksie er et erfarent handyr. Hele 50 hvalpe har superhunden på samvittigheden.

– Avlen giver selvfølgelig lidt penge, men det er slet ikke noget i forhold til, hvor meget vi bruger på at rejse rundt med ham, siger Poul og Netti tilføjer.

– Men vi får mange store oplevelser. Og siden vi begyndte at rejse rundt på udstillingerne, har vi fået en masse venner fra hele verden.
  • fyens.dk